‘İktisattan Çıkış’ raflarda yerini aldı

Nur Şaul BARAKAS Ekonomi
6 Kasım 2019 Çarşamba

Ekonomi sayfası köşe yazarımız Prof. Dr. Emre Alkin’in son kitabı ‘İktisattan Çıkış’ geçtiğimiz hafta yayınlandı. Kitabın içeriği bol bol rasyonellik, hatırı sayılır matematik ve geçmişin deneyimleri ele alıyor.

Prof. Dr. Emre Alkin bu kitabında, gelirinden fazla harcayan, arzularıyla ihtiyaçlarını birbirine karıştıran, “alışılmış mutsuzluklar için keşfedilmemiş mutlulukları feda eden” insanlarla dolu bir dünyaya ışık tutarken iktisatın rasyonel insanı neden ve ne zaman kaybettiği üzerine okurları düşündürüyor.

Dünyanın en etkili ekonomistleri arasında gösterilen Prof. Dr. Emre Alkin, çok yönlü bir iktisadi değerlendirmeyle dünyanın ve Türkiye’nin ekonomisine dair çarpıcı ve rahatsız edici bir bakış açısıyla cevaplıyor bütün bu soruları...

Kitapta siyasetçiden iş insanına, sokaktaki vatandaştan firmadaki personele, futbolcudan sanatçıya kadar herkes için çıkarılacak dersler bulunuyor.

Türkiye’den başlayıp küresel ekonomiye kadar uzanan ‘iktisattan çıkış’ yolculuğu, sadece devletlerin değil, insanın da hikâyesi...

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün