Yüzde 70 su, yüzde 30 alkol ile giden araba

Dünya araba üreticileri elektrikli arabaları geliştiredursun İsrailli yeni girişim firması MayMaan geleneksel piston kuvveti ile giden içten yanmalı motora yeni bir boyut getirdi.

Dünya 1 yorum
24 Ekim 2019 Perşembe

Firmanın geliştirdiği yeni piston esaslı motor, krank şaftını yüzde 70 su ve yüzde 30 etanol ( Veya herhangi bir alkol türü) karışımının silindirde yarattığı patlama ile çeviriyor. 

Motorun yaratıcıları normal benzinli motordan esinlenerek geliştirdikleri sistemin, yakıtta yüzde 50 tasarruf sağladığı gibi havaya saldığı zararlı gazları da minimize ettiğini belirtti.  Dahası sistem halihazırdaki dizel ve benzinli piston sistemlerine de yapılacak modifikasyonlarla uygulanabiliyor.

Yeni sistemin yaratıcı mühendisleri, halihazırdaki motorlarda yapılacak değişikliklerden sonra verimin de yüzde 60 artacağını belirtiyor. 

MayMaan şimdiye kadar bu sistemi kullanarak dört prototip üretti ve motorlar halihazırda jeneratör, otomobil ve farklı sistemlerde test aşamasında.

MayMaan’ın kurucusu ise 81 yaşındaki makine mühendisi ve tecrübeli mekanik uzmanı Yehuda Shmueli. Bugün şirket oğulları Eitan ve Doron tarafından yönetiliyor. Şirketin ana konusu ise günümüzün geleneksel ulaşım teknolojilerini  daha verimli hale getirmek. 

Basit bir garajdan girişimci bir teknoloji araştırma şirketine dönüşen MayMaan’ın girişimci kadrosunda İsrail’in en büyük silah şirketi Rafael’in eski genel müdürü Yadidya Ya’ari de bulunuyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün