Wembley Stadyumunda ilk kez bir suka

Futbol Federasyonu ve Haham Alex Goldberg’in girişimiyle İngiltere’nin ünlü stadyumunda saha kenarına çardak yapıldı.

Kültür
23 Ekim 2019 Çarşamba

Haham Alex Goldberg, Futbol Federasyonu (FA) ile bir araya gelerek Webley Stadyumuna Yahudiliğin en önemli bayramlarından Sukot’un sembollerinden olan sukayı kurdurdu. Haham Goldberg, İngiltere Futbol Federasyonunun inançlar arası ağının başkanlığını üstleniyor. Sukot haftası boyunca iki kez İngiltere’nin önde gelen Yahudi kuruluşlarından hahamlar ve temsilcileri bayramı kutlamak ve yemek için bu geçici çardağa davet edildiler. Yahudi kuruluşları, FA ile başka işbirlikleri kurmak amacıyla yeni faaliyetler üzerine fikirlerini paylaşma fırsatı yakaladı.

FA’nın eşitlik ve çoğulculuk konularında başkanlık eden Kevin Coleman geçen Ramazan’da ilk kez iftar sofrası kurduklarını belirtirken, farklı inanç gruplarına ulaşmak istediklerini belirtti. Futbolun insanları her şeyden daha çok bir araya getirme gücü olduğunu söyleyen Coleman sene sukayı büyütmek istediklerini ifade etti. Coleman nihai amacın daha çok insanın beraber futbol oynamaları olduğunu da sözlerine ekledi.

Sukadaki ilk toplantıyı açan Haham Oliver Joseph dualarla başladığı konuşmasında daha sonra FA’ya bu zor zamanlarda azınlıklara el uzattığı için teşekkür etti. Kış sezonu yaklaşırken evsizlerin sorunlarına değinen Haham Joseph, Avrupa Şampiyonluğu maçlarına kadar önlerindeki tüm inançlara ait bayramlarda bu konu hakkında çalışmalar yapmayı önerdi. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün