Adam Sandler ‘Uncut Gems’ filmindeki rolü ile Oscar´a koşuyor

Bugüne dek komedi filmlerinden tanıdığımız Adam Sandler, ‘Uncut Gems’ filmindeki New Yorklu elmas taciri rolüyle Oscar adayları arasında gösteriliyor.

Kültür
8 Ekim 2019 Salı

Polisiye gerilim filmi olan ‘Uncut Gems / İşlenmemiş Elmaslar’ Suriye kökenli Yahudi Benny ve Josh Safdie Kardeşler tarafından yönetiliyor. Adam Sandler filmde New York’un Diamond District bölgesinde elmas tacirliği yapan Yahudi kuyumcu Howard Ratner’i canlandırıyor. Karakter gizemli bir elmas eline geçtikten sonra ciddi bir kumar-borç sarmalına girer, aynı zamanda gangsterlerle de sorun yaşar.

Filmde Sandler’ın eşi rolünde, Frozen filminden tanıdığımız Yahudi asıllı oyuncu Idına Menzel oynuyor. Dina rolündeki Menzel oldukça kızgın Yahudi eş rolünde başarılı bir performans sergiliyor.

Yapımcılığını Martin Scorsese'nin üstlendiği film bugüne kadar oynadığı festivallerde eleştirmenlerden tam not aldı. Uncut Gems’deki performansı Sandler’ın kariyerinde yeni bir zirve yapacak gibi görünüyor ve Oscar ödülüne aday olacağı konuşuluyor.

53 yaşındaki iki çocuk babası Sandler, Hanuka şarkıları söylemesiyle, İsrail hakkında lafını sakınmamasıyla, kızına yaptığı bat-mizva partisiyle akıllarda kaldı. Hanuka haftasında denk gelecek şekilde ABD’de 13 Aralık’ta vizyona girecek filmin Türkiye vizyon tarihi henüz belli değil.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün