İsraillilerin Diasporayı anlaması için websitesi

ABD’nin en büyük Yahudi yayın kuruluşlarından JTA İsraillilerin Diaspora Yahudiliğini daha iyi anlaması için İbranice bir web sitesini yayına aldı.

Dünya
4 Ekim 2019 Cuma

Yeni İbranice haber sitesi ABD’deki  Yahudi basınındaki haberlerin ve köşe yazılarının tercümelerinin yanı sıra, İsrail kamuoyuna yönelik haberler de içeriyor. 

JTA’nın yeni sitesinin linki www.JTAhebrew.com 

Web sitesinin misyonu İsrail halkının Diyaspora Yahudiliğini daha iyi anlamasını sağlayarak bir empati kurmak.

Bir süredir, hem  farklı dünya Yahudi cemaatlerinin liderleri, hem de İsrailli yetkililer, İsrailliler ile Diyaspora Yahudileri arasındaki görüş ayrılıklarının yarattığı problemlere dikkat çekiyor.

JTA’nın kardeş kuruluşu 70 Faces Media’nın Genel Yayın Yönetmeni Ami Eden konu hakkında  basına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Umarız Diaspora Yahudilerinin hikayelerini İbranice yazarak, İsrail toplumunun değişik tabakalarının bizi farklı  açıdan görmesini ve Diasporada Yahudi olmanın ne demek olduğunu İsraillilerin daha iyi anlanmasını sağlarız.” 

JTA veya uzun adı ile Jewish Telegraphic Agency ilk olarak 1917 yılında Rusya’da, imkansızlıklar içinde, Yahudilerle ilgili  haberleri basına vermek için kuruldu. 

JTA bugün merkezi ABD’de olmak üzere 70 farklı yayın kuruluşuna haber sağlıyor ve farklı web siteleri ile dünya Yahudi toplumunun değişik sosyal gruplarına hitap ediyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün