Trump skandalının gölgesinde Ukrayna Devlet Başkanı ve Mila Kunis buluşması

Mila Kunis ve eşi Ashton Kutcher, Trump’ın azil tartışmalarının merkezinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yemek yedi.

Kültür
2 Ekim 2019 Çarşamba

BM Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve eşi, Ukrayna kökenli ünlü oyuncu Mila Kunis ve eşi Ashton Kutcher ile yemek yedi. Yemekten sonra Aston Kutcher ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi konusunda sert açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta Zelenskiy ile Trump’ın 25 Temmuz’da yaptıkları bir telefon konuşması ABD istihbaratından adı açıklanmayan bir yetkili tarafından sızdırılmıştı. İddialara göre Trump Ukrayna’ya yapılacak olan finansal yardımı Zelenskiy’den bir iyilik karşılığında serbest bırakacaktı. Trump Ukrayna hükümetinden, 2020 seçimlerinde rakibi Demokrat Joe Biden'a karşı öne geçebilmek için yardım istedi. Trump'ın Joe Biden'ın oğlu hakkında soruşturma açılmasını istediği yönündeki iddiaların ardından Demokratlar ABD Başkanı hakkında azil sürecini başlatmıştı.

Kutcher yemekten hemen sonra konuyla ilgili fikrini paylaştı. Kutcher, “İçgüdüm şöyle diyor: Zelenskiy Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele etmeye kararlı, aynı zamanda Rusya ile savaşı bitirmeye de. Amerikan mali yardımı için müteşekkir çünkü ülkenin buna ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Daha sonra Kutcher, “Gerçeği öğrenmek istiyorsanız bu numarayı arayın” diyerek bir tweet attı. Takipçileri Kutcher’ın eski eşi Demi Moore’un son çıkardığı otobiyografik kitabında Kutcher ile ilgili suçlamalarına cevap vereceğini düşünerek numarayı aradıklarında “Eğer başkanımız mali yardımı Biden’ın soruşturulması için bir koz olarak kullandıysa azledilmeli” sesli mesajıyla karşılaştılar.

Eski bir komedyen olan 41 yaşındaki Vladimir Zelenskiy ülkesinin ilk Yahudi asıllı devlet başkanı ve ülkede antisemitizm olduğuna dair söylemlere kendisinin bu koltuğa gelebildiğini kanıt olarak göstererek karşı geliyor.

Mila Kunis henüz yedi yaşındayken makine mühendisi olan babası ve fizik öğretmeni olan annesi ile antisemitizmden dolayı Ukrayna’dan ABD’ye taşındı. Rusçayı ana dili gibi konuşan Kunis, 2012’de Esquire dergisi tarafından yaşayan en seksi kadın seçilmişti. Eşi Ashton Kutcher Yahudi dinine geçmese de evde kaşerut kurallarını uyguluyor ve Kabala öğreniyor. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün