Emmy Ödülünü, Holokost kurtulanı büyükannesine adadı

‘The Marvelous Mrs. Maisel’ adlı komedi dizisindeki rolüyle Emmy Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Komedi Oyuncusu seçilen Alex Borstein, ödülünü Nazilere meydan okuyan, Holokost kurtulanı büyükannesine adadı.

Dünya
25 Eylül 2019 Çarşamba

Alex Borstein, Mrs. Maisel’daki Susie Myerson rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Komedi Oyuncusu Emmy’sine hak kazandı. 

‘The Marvelous Mrs. Maisel’ adlı komedi dizisindeki rolüyle Emmy Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Komedi Oyuncusu seçilen Alex Borstein, ödülünü Nazilere meydan okuyan, Holokost kurtulanı büyükannesine adadı. Borstein, büyükannesinin hikâyesini şöyle anlattı:

“Büyükannem, bir hendeğin kenarında, kurşuna dizilmek için bekleyen bir gruptaydı. Kendisini vurmaya hazırlanan Nazi’ye, ‘Bu sıradan çıkıp gitsem ne olur?’ diye sordu. Karşısındaki asker ise ‘Benim seni vurmaya cesaretim yok ancak başka birisi vuracaktır’ dedi. Büyükannem bunun üzerine sıradan çıktı.” Annesinin de bir kurtulan ve Amerikan göçmeni olduğunu belirten Borstein, “Bu sebeple ben buradayım, çocuklarım burada… Onun için bayanlar, sıranızın dışına çıkın” dedi.

Alex Borstein, dizide Midge Maisel’in menajeri Susie Myerson rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Komedi Oyuncusu Emmy’sine hak kazandı. 1950’li yılların New York’unda, Yahudi bir ev kadınının, stand-up komedyenine dönüşmesinin hikâyesini anlatan ‘The Marvelous Mrs. Maisel’, Emmy’lerde toplam altı ödül kazandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün