Dünya İslam Ligi Başkanı Auschwitz´i ziyaret edecek

Fransa Hahambaşılığı, Fransa’daki Hıristiyan Kiliseleri Konseyi ve Dünya İslam Ligi, gelecek yıl Auschwitz’e ortak bir gezi düzenlemeyi planlıyor.

Dünya
19 Eylül 2019 Perşembe

Dünya İslam Ligi Başkanı Dr. Muhammed el-İsa, Auschwitz’i ziyaret eden en üst düzey İslam lideri olmaya hazırlanıyor. Ziyaretin, ocak ayında, Auschwitz Kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümünde gerçekleşmesi planlanıyor.

Organizasyonlar, İslam, Hristiyanlık ve Yahudiliğe yönelik küresel terör tehdidi sonrasında, “Müslüman-Yahudi uzlaşısını daha fazla genişletmeyi” amaçladıklarını, her tür ırkçılık ve aşırıcılık karşısında işbirliği yapacaklarına yönelik taahhütte bulunduklarını belirtti.

Dr. El-İsa, “Auschwitz kurbanlarına saygılarımı sunarak Müslümanlar ve Müslüman olmayanların karşılıklı saygı, anlayış ve farklılığı benimsemesini teşvik edeceğim" dedi ve ekledi: "Pittsburgh'da, Yeni Zelanda'da, Sri Lanka'da ve San Diego yakınlarındaki bu hafta sonu gerçekleşen çirkin saldırılar hepimizi birleşmeye ve bizi bölmek isteyenlerin karşısında durmaya zorluyor."

Ziyarette Dr. El-İsa’ya, Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı David Harris eşlik edecek. Harris, "Ortak projelerin başlatılması ve Dr. El-İsa'nın Auschwitz'i ziyaret etmesi aşırıcılığa karşı yapılabilecek en doğru müdahaledir” dedi. Harris, Dünya İslam Ligi tarafından Amerikan Yahudi Komitesi'nin Mekke'yi ziyareti yönünde yapılan daveti de kabul etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün