Game of Thrones yıldızı Carice van Houten’den Holokost filmi

Game of Thrones’ta Melisandre’yi oynayan Hollandalı yıldız Carice van Houten yeni yapacağı filmde Holokost’un Hollandalı kadın kurtarıcılarını beyaz perdeye yansıtacak.

Dünya
16 Eylül 2019 Pazartesi

Houten, gerçek bir Holokost kurtarma hikayesini romanlaştıran ‘The High Nest’ adlı kitabın telif haklarını sinemaya uyarlamak için satın aldı. Kitabın yazarı Roxane van Iperen de Twitter’dan yaptığı paylaşımda kitabının yakında film olacağını duyurdu.  

Kitap Yahudi Janny ve  Lien Brilleslijper kızkardeşlerin savaş sırasında saklandıkları evi Hollanda direnişinin merkezine çevirmelerini, burada Yahudileri ve Naziler tarafından tehdit olarak görünen diğer Hollandalıları nasıl sakladıklarını anlatıyor.  

Ancak Hollanda’nın en ünlü aktrislerinden olan Van Houten ve ortağı Halia Rejin’in filmde Brilleslijper Kardeşleri oynayıp oynamayacağı konusunda  bir haber henüz basına yansımadı. ‘The High Nest’ geçen yıl basıldığından bu yana Hollanda’da en çok satanlar listesindeki yerini koruyor. 

Kitabın yazarı Roxane van Iperen savaşta  direnişçilerin kullandığı evi satın aldıktan sonra renove etmiş, birçok gizli oda ve tüneller keşfedince de romanı yazmaya başlamıştı.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün