İsrail seçimlerinde Araplara, ‘Oy Kullanmayın´ propagandasını kim yaptı?

İsrail’de Nisan seçimlerinde Araplara: “Oy Kullanmayın” propagandası yapan Arap cemaatleri değil Amerikan Yahudileri desteğindeki radikal Yahudiler olduğu iddia edildi.

Dünya
13 Eylül 2019 Cuma

Geçtiğimiz nisan ayında seçim öncesi İsrail’in kuzeyinde bulunan birçok Arap mahallesinde duvarlara asılan afişlerde, vatandaşlara seçimi boykot etmeleri, sandığa gitmemeleri tavsiye ediliyordu.

Yerel Araplar söz konusu baskının ve propagandanın Arap cemaatlerinden kaynaklandığını, afişlerin arkasında İsrail karşıtı İslami radikallerin olduğunu düşünmüştü.

Ancak İsrail’in Kanal 12 Televizyonu billboardları satan şirketin müşterisini araştırdığında sürpriz bir reklam veren ile karşılaştı. Billboardları kiralayan ve afişleri bastıran; Arapların oy vermesine karşı olan İsrailli radikallerdi, finansman ise Amerikalı Yahudilerden gelmişti. Arap Birleşik Cephesi Lideri Ayman Odeh haber üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak 17 Eylül’de yapılacak seçimler için parti hesapları değişmiş görünüyor.

İsrail basınında çıkan haberlerde sol partilerin İktidardaki Netanyahu’yu devirmek için Arap oylarına güvendiklerini belirtmekten kaçınmazken, Arap cemaatlerini kendi saflarına çekmek için de siyasi yatırımlar yaptıkları belirtiliyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün