Avrupa Yahudi Organizasyonları Başkanı: “Burada istenmiyoruz”

Belçikalı hahamın Kaşer et kesiminin yasaklanmasına isyanı.

Dünya
10 Eylül 2019 Salı

Belçika’da birçok bölgede kaşer et kesimini yasaklayan yasanın yürürlüğe girmesine tepkisini dile getiren Avrupa Yahudi Organizasyonları (European Jewish Association) Başkanı Rav Menahem Margolin, Avrupa’da çıkan birçok benzer yasanın Yahudileri neredeyse ikinci sınıf vatandaşlar olarak gördüğünü belirtti. 

Kendisi de Belçikalı olan Rav Margolin şöyle konuştu: “Bu durum Yahudi cemaatleri için bir trajedidir.” 

Rav Margolin, kanun koyucuların Yahudi geleneksel et kesim tekniklerini insani nedenleri ileri sürerek yasaklamalarını da inandırıcı bulmuyor.

Rav bu konuda şöyle konuşuyor: “Belçika’da spor ve eğlence için av hayvanı öldürmek halen kanuni değil mi? Belçika’da av sahalarında kaşer kurallarına göre kesilen hayvanlardan daha çok hayvan öldürülüyor.

Halihazırda normal kesimhanelerdeki problemlerden bahsetmek bile istemiyorum. Hayvanların ülkemizde taşınması ve beslenmesi sırasındaki şartlar çok mu insani? Kaşer kesim diğer kesim şekillerinden çok daha insanidir. 

Gerçek trajedi hayvan haklarına bu kadar önem veren politikacıların  Yahudi cemaatlerinin antisemitizm karşısındaki şikayetlerine önem vermemiş olmasıdır. Bu tip kanunlar Yahudi cemaatlerinin bu kıtada istenmediğini ima etmektedir.”

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün