Pittsburgh Sinagogu bombacısı için ölüm cezası isteniyor

Dünya
4 Eylül 2019 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta bulundukları mahkeme başvurusunda Robert Bowers hakkındaki 63 federal suçun 22’sinin ölüm cezası gerektirdiğini söyleyen savcılar bombacının eyleminin önceden planlanmış olması, antisemit unsur içermesi ve birçok kişinin ölümüne sebebiyet vermesinin cezasının ölüm olduğunu açıkladı. Buna ilave olarak da bombacının hiç pişmanlık duymadığının altını çizdiler.

Bowers 27 Ekim günü Şabat duasına Pittsburgh Yaşam Ağacı Sinagoguna gelenlerin üzerine ateş açmıştı. AR-15 ve üç tabanca ile sinagoga gelen Bowers’ın ateş açarken “Yahudileri öldürmek istiyorum” diye bağırdığı tanıklar tarafından belirtilmişti.

Bowers daha önce de bir web sitesinde Yahudi Göçmen Gurubu Ajansı HIAS aleyhinde ifadelerde bulunmuştu. ABD Batı Pensilvanya Bölge Mahkemesine başvuruda bulunan savcılar Bowers’ın ABD’nin Yahudi nüfusunun yoğun olduğu Pittsburgh, Squirell Hill’deki Yaşam Ağacı Sinagogunda dua eden Yahudilere saldırısının nedeninin ülkede ve dünyada Yahudileri korkutmak, sindirmek olduğunu iddia ettiler. Bowers suçlu olmadığını söylerken jürili bir mahkeme talep etti.Başsavcı William Barr geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak 2003 yılından beri yürürlükte olmayan ölüm cezasının yeniden konulabileceğini açıkladı.

Cemaatinden üç kişiyi kaybeden Rabi Jonathan Perlman ise Bowers’ın yaşam boyu hapis cezasına çarptırılmasının, hücresinde neler yaptığını düşünerek hayatını geçirmesinin ona en büyük ceza olacağını belirtti. Ölüm cezasının gündeme gelmesi üzerine Rabi Perlman, Barr’a bir mektup yazarak hem Katolik hem de Yahudi dininin ölüm cezasına karşı olduğunu hatırlattı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün