Venedik’te Polanski tepkisi

28 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak 76. Venedik Uluslararası Film Festivaline, tecavüz davaları süren ünlü yönetmen Roman Polanski’nin katılması eleştirilere neden oldu.

Kültür
26 Ağustos 2019 Pazartesi

Festivalin ana bölümde yarışan 21 yönetmen arasında, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmekle suçlanan, ABD’de mahkemesi devam eden ünlü yönetmen Roman Polanski’nin de yer alması tepkilere neden oldu. 1977 yılında meydana gelen olayda Polanski "yasa dışı şekilde cinsel ilişkiye girdiğini" itiraf etmişti. Roman Polanski, geçen yıl Oscar ödüllerini veren ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden kovulmuştu.

Polanski'nin Fransa-İtalya yapımı yeni filmi ‘J'accuse (An Officer and a Spy)’ ile Venedik Film Festivaline kabul edildi. Dreyfus Olayı’nı konu alan yeni filmi J’accuse filmi geçmiş aylarda, dağıtımcı firma zorluğu nedeniyle basında yer almıştı.

Polanski, Yahudi bir ailenin çocuğu olarak 1933’te Paris’te dünyaya geldi. Gerçek adı Roman Liebling olan yönetmen II. Dünya Savaşı patlak vermeden iki yıl önce ailesiyle birlikte anavatanı Polonya’ya döndü. Nazi işgali sırasında yaşamının bir kısmı kamplarda geçti. Rus asıllı yarı Yahudi olan annesi Auschwitz’te hayatını kaybetti. Babası ile birlikte Holokost’ta hayatta kalmayı başaran Polanski, 1950’li yıllarda sinema sektörü ile ilgilenmeye başladı.  

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün