Likud üyelerinden Netanyahu’ya destek imzası talebi

Önümüzdeki ay seçimlere hazırlanan İsrail’de Likud Partisindeki Netanyahu destekçileri, partiden Knesset’e (İsrail meclisi) aday olanların sadece Netanyahu’yu başbakan olarak destekleyeceklerine dair taahhüt belgesi imzalamalarını talep etti.

Dünya
22 Ağustos 2019 Perşembe

Bu eylem Avigdor Lieberman’ın Likud’a yaptığı, Netanyahu’nun koalisyon kurulmasına engel olması durumunda partiden başka bir lider seçmeleri yönündeki çağrısına cevap olarak geldi. Lieberman verdiği bir röportajda Likud’un bir koalisyon kuramaması durumunda Meclis Sözcüsü Yuli Edelstein’ın Netanyahu yerine Likud liderliğine düşünülebileceğini dile getirmişti.

Likud’dan Knesset’e milletvekili olarak aday gösterilenlerin “Biz, 22. Knesset’e Likud Partisinden aday gösterilenler, seçim sonuçları ne olursa olsun, herhangi bir partiden, Binyamin Netanyahu dışında herhangi bir kişiyi başbakan olarak desteklemeye yönelik dayatmaları kabul etmeyeceğiz” şeklinde bir belge imzalamaları bekleniyor.

Bazı Likud üyeleri ise bu hamlenin diktatörce bir tutum olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Son seçim anketleri Likud’un en önemli rakibi Mavi - Beyaz Partisinden sadece bir sandalye daha fazla kazanacağını fakat her iki partinin sandalyelerinin sadece kendi yandaş partileri ile hükümet kurmaya yetmeyeceğini ortaya koyuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün