Almanya’da Yahudi cemaatinden AfD uyarısı

Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, Almanya için Alternatif (AfD) partisinin aşırı sağ ile, yansıttığından çok daha sıkı bağlara sahip olduğu konusunda uyardı.

Dünya
20 Ağustos 2019 Salı

Almanya Yahudi Cemaati Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster, Welt am Sonntag gazetesine verdiği bir röportajda Almanya için Alternatif (AfD) partisinin aşırı sağcı eğilimlere sahip olduğunu dile getirdi. Schuster "AfD bence aşırı sağ ile yansıttığından çok daha sıkı bağlara sahip” derken partinin azınlıkların dışlanmasını teşvik ettiğini savundu.

Schuster, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde 1 Eylül’de gerçekleşecek seçimlerden sonra partilerin AfD'nin dışarıdan destek vereceği bir azınlık hükümetine göz yummaları konusunda da uyararak "AfD'nin tolere edildiği bir azınlık hükümeti, hayatta kalabilmek için karar alma sürecinde sağa meyletmeleri anlamına gelir" yorumunu yaptı.

Schuster partilerin AfD'ye göz yumması durumunda Almanya'da yaşayan Yahudilere başka ülkelere göç etmeleri çağrısını yapıp yapmayacağı sorusuna ise "Neyin daha kötü olacağını tartmak lazım: AfD'ye göz yumulması mı yoksa hükümetin kurulamayacağı ve seçimlerin yenilenmesinin belki de daha sorunlu bir sonuca yol açacağı bir manzara mı?" diye konuştu.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün