Madoff, Başkan Trump’tan cezasında indirim istiyor

Saadet zinciri kurmaktan 150 yıllık hapis cezasının 10. yılını dolduran ve şu anda 81 yaşında olan Bernie Madoff ABD Başkanı Donald Trump’ın hoşgörüsü için dilekçe doldurdu.

Kültür
31 Temmuz 2019 Çarşamba

Saadet zinciri sahtekârı olarak bilinen Bernie Madoff, Başkan Donald Trump’tan 150 yıllık hapis cezasını indirmesini istedi. Madoff’un davasının savcısı ise bu talebi ‘yüzsüzlüğün tanımı’ olarak nitelendirdi.

Tarihin en büyük Ponzi sahtekârlığını düzenleyen, 81 yaşındaki Madoff, Kuzey Carolina-Butner’da federal bir hapishanede cezasını çekiyor.

2009’da 11 ayrı suçtan suçlu olduğunu kabul eden Madoff, Başkan Trump’tan af istemiyor. Adalet Bakanlığına yaptığı başvuruya göre, Madoff cezasında değişiklik ya da hapis süresinin kısaltılması şeklinde hoşgörü istiyor. Adalet Bakanlığının internet sitesinde, Madoff’un talebi “Askıda/Beklemede” olarak görülüyor.

Madoff hakkındaki geçmiş görüşleri göz önüne alındığında Trump’ın nasıl bir yanıt verebileceği tahmin ediliyor. Trump, 2009 yılında yayınladığı ‘Şampiyon Gibi Düşün’ kitabında, Madoff’un kendi fonuna yatırım yapma teklifine “hayır” dediğini yazıyor. Trump aynı kitapta Madoff için “Şüphesiz eşi olmayan bir hilekâr” demişti.

Madoff’a karşı açılan davada savcılığın başındaki isim olan Marc Litt, basına yaptığı açıklamada, “Bernard Madoff, adil bir ceza aldı. On binlerce kurban için yıkıcı sonuçlar doğuran, onlarca yıl süren bir suça uygun, başka sahtekârlara net bir mesaj yollayan bir ceza aldı. Madoff’un talebi yüzsüzlüğün tam karşılığı. Eminim ki Adalet Bakanlığında başvuruyu değerlendirmekle görevli avukatlar bu talebi reddedecektir” dedi.

Madoff’un organizasyonu yatırımcılarının yaklaşık 65 milyar dolar kaybetmesine neden oldu. Madoff’un müşterilerinin iddia ettiği 17,5 milyar doların 13,3 milyar doları telafi edildi. Bu tarz saadet zinciri iflaslarında genelde bir doların beş ila on senti kurtarılırken Madoff davasına 75 sentin kurtarılmış olması kayda değer olarak nitelendiriliyor.

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün