ABD’den AMIA zanlısının yakalanması için 7 milyon dolar ödül

Washington yönetimi, 25 yıl önce Buenos Aires’te bir Yahudi merkezindeki toplu katliamda rolünün olduğuna inanılan Hizbullah teröristinin yakalanmasını sağlayacak bilgi için 7 milyon dolara kadar ödül teklif ediyor.

Dünya
24 Temmuz 2019 Çarşamba

Trump yönetimi, Arjantin’de yaşanan AMIA bombalamasının zanlısının yakalanmasını sağlayacak bilgi için 7 milyon dolar teklif ediyor.

Washington yönetimi, 25 yıl önce Buenos Aires’te bir Yahudi merkezindeki toplu katliamda rolünün olduğuna inanılan Hizbullah teröristinin yakalanmasını sağlayacak bilgi için 7 milyon dolara kadar ödül teklif ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ödülün zamanlaması, 18 Temmuz 1994 tarihinde AMIA (Asociación Mutual Israelita Argentina) Yahudi Merkezine yapılan, 85 kişinin ölümüne ve 300’den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan bombalamanın yıldönümü olması sebebiyle önem taşıyor.

Ödül duyurusunda, Samuel Salman El Reda olarak da bilinen Salman Rauf Salman, Lübnan Hizbullah terör örgütünün ‘ana lideri’ olarak belirtiliyor. El Reda aynı zamanda, AMIA bombalamasının dokuz zanlısından birisi olarak İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor. Diğer sekiz zanlı da İranlı.  Arjantin ve ABD, AMIA bombalamasını anmak amacıyla, terörizm konusunda, bakanlık seviyesinde bir zirve gerçekleştirdi. Zirvede iki ülke de bu dokuz zanlının İnterpol bültenine rağmen hâlâ serbestçe seyahat edebilmeleri konusundaki hayal kırıklıklarını dile getirdi. Bu büyüklükte bir ödül, El Reda gibi şüphelilerin sahip olduğu özgürlüğü kısıtlayacak.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün