İplikten Çözülenler sergisi İstanbul Modern’de devam ediyor

İstanbul Modern’in tekstil malzemelerini ifade aracı olarak kullanan uluslararası sanatçıların çalışmalarını içeren ‘İplikten Çözülenler: Tekstilde Küresel Anlatılar’ sergisi Türkiye’den sanatçıların yapıtlarıyla 18 Ağustos’a kadar devam ediyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
17 Temmuz 2019 Çarşamba

 Almanya’nın köklü sanat kurumu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü işbirliği, Goethe-Institut İstanbul’un katkılarıyla gerçekleşen sergide, tekstil malzemesi kullanarak estetik ve kültürel anlatılar meydana getiren Türkiye’den 11 sanatçının 30’un üzerinde çalışmasına yer veriliyor. Belkıs Balpınar, Hussein Chalayan, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Şakir Gökçebağ, Gözde İlkin, Gülsün Karamustafa, Servet Koçyiğit, İrfan Önürmen, Sabire Susuz, Harald Schmidt Arşivi ve Ziya Tacir’in çalışmaları izleyiciyle buluşuyor. 

 

Boğaziçi’nde bahçede caz

Boğaziçi Üniversitesinde caz kültürünü geliştirmek ve bu alanda çalışan genç sanatçıları desteklemek amacıyla başlatılan ‘Kennedy Jazz’ konser serisi, gitarist ve besteci Bilal Karaman’ın  konseriyle devam ediyor. 1930’lu yıllarda Django Reinhardt’ın Fransız melodilerini Swing ritimleriyle uyarlamasından ilham alan gitarist, Kevser Hanım’ın meşhur ‘Nihavend Longası’ ve ‘Ağlama Değmez Hayat’ gibi sevilen alaturka parçalarını eğlenceli Swing ritimleriyle yorumluyor. Sanatçı, son projesi ‘Manouche a La Turca’yı Kennedy Lodge bahçesinde 23 Temmuz saat  19.00’da müzikseverlerle paylaşacak.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün