Hamas politikalarında yumuşama

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas yönetimi pazartesi günü yaptığı resmi açıklamada, dünya Yahudiliğine karşı olmadığını, hatta inanç olarak da ‘Judaism’ ile problemleri olmadığını belirtti.

Dünya
16 Temmuz 2019 Salı

Söz konusu resmi açıklama örgütün askeri kanadından radikal görüşlü Fethi Hamad’ın geçtiğimiz cuma günü yapılan Geri Dönüş Yürüyüşü protesto gösterilerinde Yahudilerin katledilmesi çağrısından sonra geldi.Radikal görüşlü Hamad’ın Yahudiliğe karşı savaş çağrısı hem Batı Şerialı hem de dünyanın başka ülkelerinde yaşayan Filistinlilerden tepki aldı.

BM Ortadoğu Daimi Temsilcisi Nickolay Mladenov da Twitter’dan yaptığı paylaşımda Hamad’ın sözlerini kınadı ve kullandığı lisanı çok tehlikeli ve provakatif olarak niteledi.

Hamas örgütü tepkiler üzerine resmi bir açıklama yapmak zorunda kaldı.Hamas’ın politik kanadının lideri İsmail Haniye’in başyardımcuılarından Ahmet Yusuf da bir açıklama yaparak bıçaklardan, silahlardan ve intihar bombacılarından bahseden bir politikacının halkına faydası olamayacağını belirtti. Yusuf ayrıca birilerinin ölümü için çağrı yapmanın ahlaki ve dini kavramlarla tezat teşkil ettiğini de ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün