ABD´de Türkiye´nin gururu öğrenciler

1993 yılından beri dünya çapındaki öğrencilere en iyi üniversitelere giriş konusunda yardımcı olan ‘Study in America’, 2019 yılında Amerika’nın en başarılı 25 Türk mezunu seçti.

Toplum
10 Temmuz 2019 Çarşamba

2019 yılında Amerika’ya öğrenci gönderen ülkeler listesinde Türkiye 7. sırada yer alıyor. En başarılı mezunlar seçilirken yalnızca akademik başarıları değil, üstün liderlik özellikleri de değerlendiriliyor. Bu öğrenciler gönüllü çalışmalar yaparak topluma yarar sağlıyor. Ayrıca çok yönlü, zeki ve güçlü karakterlere sahipler. 2019 mezunu en başarılı öğrenciler kusursuz bir şekilde Türkiye’yi okullarında temsil etmişler ve Türkiye’nin gelecekteki liderleri olmak için kendilerini hazırlamışlar.

İzzet Kebudi, Roysi Eskenazi, Nesi Altaras ve Karla Nahmiyas da en başarılı öğrenciler arasında yer aldı.

Prof. Dr. Rejin Kebudi ve Prof. Dr. Abut Kebudi’nin oğlu olan İzzet Kebudi, Hisar Lisesi’nden 2015 yılında, okul birinciliği ve Matematik Ödülü ile mezun oldu. İzzet Kebudi düşük bütçeli ailelerden gelen kanser hastası çocuklara tedavi veren sivil toplum örgütü ÇOKSEV (Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği) ile çalıştı ve bu çocuklara hem İstanbul’u gezdikleri, hem de İngilizce öğrendikleri bir yaz kampı organize etti. 2015’te Columbia Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde eğitime başladı. Mayıs 2019’da, 3.91 GPA ve Magna Cum Laude ile Endüstri Mühendisliği Departmanı’ndaki ‘Operations Research’ ana dalını ve Ekonomi ile Girişimcilik yan dallarını tamamladı. Okulda üçüncü senesinde, ülkenin ikinci en eski cemiyeti olan Tau Beta Pi mühendislik onur cemiyetine kabul edildi. Kebudi, kampüste önce Mühendislik Okulunu temsil eden Üniversite Senatörü, sonrasında ise sınıf başkanı seçildi.

Mezuniyeti ile beraber Kebudi, Mühendislik Mezunlar Birliği tarafından ‘Distinguished Student Leadership’ Ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda okula getirdiği yenilikler sebebiyle okulu tarafından ‘Innovation and Enhancement’ ödülünü kazandı. Endüstri Mühendisliği departmanı ise hem akademik, hem sosyal başarıları sebebiyle  ‘Stephen D. Guarino Memorial Award’u takdim etti.

Roysi Eskenazi, 2015 yılında İstanbul Özel Saint Joseph Lisesinden ikincilikle mezun oldu. Birçok Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na temsilci olarak katılmanın yanı sıra, kendi lisesinde bu konferansların organizasyonuna katkıda bulundu. Lise mezuniyetinin ardından Columbia Üniversitesi ve Sciences Po Paris’in çift diploma programında üniversite eğitimine başladı. Fransa’da Orta ve Uzak Doğu politikasına yoğunlaşan Roysi, aynı zamanda bu okulda Arapça dilini geliştirme şansı yakaladı. Bu okulda çok kapsamlı bir sosyal bilimler eğitimi almanın yanı sıra üniversitenin Babel Initiative organizasyonunda kendi araştırma projesini geliştirdi. Columbia Üniversitesine başladığında psikolojide ana dal, işletmede ise yan dal yapmaya karar verdi. 2019 yılında Columbia Üniversitesinden Summa Cum Laude derecesi alarak mezun oldu. Derslerinde gösterdiği başarı sayesinde Phi Beta Kappa, Psi Chi, The Honor Society of the School of General Studies adlı onur cemiyetlerine kabul edildi. Mezuniyetinin ardından New York State Psychiatric Insitute’da gönüllü olarak çalışmaya başladı.

Koç Özel Lisesinden IB diplomasıyla mezun olan Nesi Altaras lise hayatı boyunca Model Birleşmiş Milletler etkinliğinde katılımcı oldu ve kulüp başkanlığı yaptı. Kabul edildiği üniversiteler arasında burslu olarak Tufts Üniversitesinde okumayı seçti. Uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanlarında çift ana dal yapan Altaras, üniversite ilk senesinden itibaren Tufts Öğrenci Senatosunda dönem temsilciliği yaptı. Üçüncü senesini Oxford Üniversitesi Pembroke Kolejinde Politika, Felsefe ve Ekonomi (PPE) programında geçirdi ve bir dönem üniversite genelindeki PPE Topluluğunun sekreterliğini yaptı. Son senesinde Tufts’ta, büyüyen Türkiyeli nüfusu temsil etmek ve bu toplumu kenetlemek için organizasyonlar yapmak amacıyla Türkiyeli Öğrenciler Birliğinin (SOFT) kurulmasına öncülük etti. Altaras, Magna Cum Laude derecesiyle ve En Yüksek Onurlu Tez derecesiyle mezun oldu. Hem uluslararası ilişkiler hem de siyaset bilimi onur cemiyetlerine üye kabul edilen Nesi son senesini ‘Açılım, Çözüm, Hüsran: Türkiye’de Süregelen Kürt Sorunu’ adlı, Türkiye’de 2009-2015 yılları arasında gerçekleşen Kürt Açılımı ve Çözüm Süreci başarısızlıklarının sebeplerini tartışan tezini yazmakla geçirdi. Ortadoğu’da kimlik ve vatandaşlık, azınlıklar ve Yahudi tarihi, siyasi şiddet ve halk hareketleri konularıyla ilgilenen Nesi Altaras akademisyen olmayı planlıyor. Bu amaç doğrultusunda Eylül 2019’da McGill Üniversitesinde Siyaset Bilimi yüksek lisansına başlayacak.

2015 yılında Koç Lisesi’nden IB (International Baccalaureate) diploması ile mezun olan Karla Nahmiyas, lisedeyken okul başarısının en büyük sırrını akademik yaşantısı, spor hayatı ve sosyal yaşantısını doğru dengelemek olarak ifade ediyor. 2015 yılına kadar binicilik Türk Milli Takımında yer aldı ve ülkesini birçok uluslararası müsabakada temsil ederek altın madalyalar kazandı.

Ardından George Washington Üniversitesi’ne kabul olan Karla, eğitimini psikoloji ve gazetecilik okuyarak tamamladı. 2019 yılında Magna Cum Laude onuruyla başarılı bir şekilde GWU’dan mezun oldu. Okulda ‘İş Hayatında Kadınlar’ adlı organizasyonda aktif rol alıp, iki sene felsefe kulübünde yer aldı. Bunlara ek olarak, üniversiteye girdikten sonra 2016 senesinde TV8’de reklam üzerine staj yapıp, 2017 senesinde ise tekrardan reklamcılık alanında Young and Rubicam’da strateji departmanında reklamcılığın arka yüzünü deneyimledi. 2017 yılında Güzel Günler Polikliniği’nde Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın yanına çocuk psikolojisi alanında staj yaptı. 2018 yazında ise Korozo Ambalaj’da satış üzerine staj yaptı. Şimdi ise Amerika’daki kazanımları ile Türkiye’ye dönüp ülkesine faydada bulunmak isteyen Karla, Eylül’de satış alanında iş hayatında çalışmaya başlayacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün