Rabin’in torunu Ehud Barak’ın partisine katılıyor

Suikasta kurban olan geçmiş dönem İsrail başbakanlarından Yitshak Rabin’in torunu, “Artık köşede oturamam” diyerek Ehud Barak’ın kuracağı yeni partiye katılacağını açıkladı.

Dünya
2 Temmuz 2019 Salı

43 yaşındaki Noa Rothman, yazar- senaryo yazarı, avukat ve üç çocuk annesi. Ama en çok da 1995’te öldürülen liderin ardından yüreklere dokunan konuşması ile İsraillilerin hayatına girdi.

Rothman, politikaya girme kararı vermesinin çok kolay olmadığını ifade etti. Kararını açıklarken Rothman, “Nefret ve tahrikin bedelini çok yakından gördüm. İsrail toplumunda aşırıcıların görüşlerini kabul etmemeliyiz” dedi.

“Sadece oturup başkalarının bizim için iş yapmasını bekleyemeyiz. Benim neslimin görevi bu” diyen Noa Rothman, her sene büyük babasının anma töreninde konuşma yapıyor. Geçtiğimiz sene Tel Aviv’deki Rabin Meydanında yaptığı konuşmada Rothman, Başbakan Binyamin Netanyahu’yu solculara karşı tahrikle suçladı.

İsrail eski Başbakanı Ehud Barak da, henüz isim vermediği partisinin ana hedefinin Netanyahu’yu devirmek olduğunu açıkladı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün