Bahreyn’in tarihi sinagogunda sabah duası

ABD yönetiminin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Bahreyn’deki bir sinagogun sabah duaya açılmasını organize etti.

Kültür
27 Haziran 2019 Perşembe

Greenblatt, on kişilik Ortodoks bir minyan (yetişkin on Yahudi erkek) toplanmasını sağlayarak, kuruluşu 19. yüzyıla dayanan tarihi sinagogun, sabah duası için açılmasını organize etti. Çarşamba sabahı gerçekleşen duaya, ekonomi konferansını takip etmek için Manama’da bulunan iş adamları, hükümet yetkilileri, gazeteciler ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bahreyn’in eski ABD Elçisi, aynı zamanda ülkenin 35 kişilik Yahudi cemaatinin bir üyesi olan Houda Nonoo, sinagoglarda minyan toplanmasının çok nadir olduğunu; Yahudilerin dua için daha çok mezarlıklarda ya da evlerde bir araya geldiğini belirtti. Nonoo, Bahreyn’de bir sinagogda sabah duasına en son ne zaman katıldığını hatırlamadığını belirtirken, “Herkesi burada görmek çok güzeldi” dedi.

Greenblatt de, duadan bir fotoğrafı Twitter hesabından şu ifadelerle paylaştı:

“Bu sabah, Bahreyn’de bir sinagogda, minyan’la sabah duamızı edebilmek, çok özel bir fırsat. Güne harika bir başlangıç… Bana ne için dua ettiğimi sordular. İki şey: Çok özlediğim ailem ve tabii ki barış. Bu, birlikte inşa edebileceğimiz geleceğin en güzel örneği.”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün