Bahreyn’de önümüzdeki hafta Filistin için ekonomi ve barış konuşulacak

ABD’nin liderliğinde Bahreyn’de düzenlenecek ekonomik konferansın amacı İsrail-Filistin barışı için uzun vadede Batı Şeria ve Gazze’nin refahı için neler yapılması gerektiğini tartışmak.

Dünya
17 Haziran 2019 Pazartesi

Benzer bir konferans 2019 şubat ayında Varşova'da düzenlenmişti.


Filistin Yönetiminin baştan reddettiği, katılan Arap ülkelerini de hain olmakla suçladığı konferansa şimdilik Mısır, Ürdün ve Fas katılacağını teyit etti.

25-26 Haziran tarihlerinde Bahreyn’in Manama şehrinde gerçekleşecek konferansta, özellikle Filistin bölgelerinde sermaye birikimi ve istihdam yaratılması ile ilgili yatırım teklifleri görüşülecek.

İsrail’in yeni atanan Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, New York’ta geçtiğimiz pazar günü katıldığı bir konferans çıkışında basına İsrail’in de söz konusu konferansa katılacağını belirtti.

Başkan Donald Trump’ın danışmanı ve damadı olan Jared Kushner ile Beyaz Saray Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Trump iktidarının başından bu yana ABD Barış Planı için çalışıyor.Hem politik hem de ekonomik yönleri ile İsrail-Filistin problemine çözüm getirmeyi amaç edinen planın ayrıntıları yıl sonunda dünya kamuoyuna açıklanacak.

ABD yönetimi, Bahreyn konferansını düzenleyerek, planın siyasi ayağının ayrıntılarını paylaşmadan evvel, ekonomik olarak komşu ülkelerin neler yapabileceğini görmek istiyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün