ABD’de yeni tehlike: ‘Beyaz antisemitizm’

ABD´nin San Diego kentindeki sinagoga düzenlenen saldırının zanlısı, 19 yaşındaki John Earnest kendini antisemit ve beyaz ırkçı olarak tanımladı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı.

Dünya
30 Nisan 2019 Salı

Manifesto yayınlamış

Hemşirelik okulu öğrencisi olan ve üniversitenin başarılı öğrenciler listesinde yer alan Earnest Pittsburgh’daki Hayat Ağacı Sinagoguna ve Yeni Zelanda’daki camilere düzenlenen saldırılardan esinlendiğini belirtmiş.

Earnest bir internet sitesinde yayınladığı manifestosunda Yahudilerin dünya medya ve finansını kontrol ettiğini belirterek “Her Yahudi çevresindeki diğer ırkları bilinçli şekilde ya da refleks olarak köleleştirme görevini yerini getirir” ifadelerini kullanmış.

Uyanma çağrısı

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) Direktörü Jonathan Greenblatt, zanlının beyaz ırkçıların sosyal medya sistemine dahil olduğu gerçeğinden yola çıkarak “Bu saldırı uyanma alarmımız olmalı” dedi. Antisemitizmin artık ABD’de açık ve net bir tehlike olduğunu vurgulayan Greenblatt, “Kendi taraflarında yaşandığı zaman antisemitizmi görmezden gelme eğiliminde olanlar tehlikeyi olduğundan küçük göstererek kalıcı hale getiriyor” dedi. Greenblatt, Washington yönetiminin özellikle sosyal medyada somut adımlar atması gerektiğini savundu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün