Devlet büyükleri Pesah kutlama mesajları yayınladı

Pesah Bayramı münasebetiyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok şehrin belediye başkanları kutlama mesajı yayınladı.

Toplum
25 Nisan 2019 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi: “Musevi inancının en önemli dini bayramlarından biri olan Pesah vesilesiyle, Musevi vatandaşlarımızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Barışı ve tüm inançlara saygıyı esas alan, karşılıklı sevgi ve saygıyla sağlamlaşan, farklılıklarıyla zenginleşen toplumsal yapımız, sarsılmaz birlik ve beraberliğimizin temelidir. Bu anlayışla, bizler toplumumuzun tüm kesimlerinin kendi dinlerini, adet ve geleneklerini özgürce yaşamalarına büyük önem veriyoruz. Bayramları vesilesiyle, barış içinde birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilere esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kutlama mesajında “Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramı’nı kutlarım. Farklı inançlara sahip vatandaşlarımızın bir arada, huzur içinde yaşadığı kadim bir dünya şehri olan İstanbul’dan tüm ülkemize ve insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk dilerim” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş mesajında, “Binlerce yıldır barış, kardeşlik ve birliktelik duyguları içerisinde yaşadığımız şehrimizde tüm inançlara saygıyı ve hoşgörüyü esas alan bir anlayış ile vatandaşlarımızın bayram coşkusunu yaşaması bize büyük mutluluk vermektedir. Hep birlikte birbirimizin bayramlarını kutladığımız bu birlik, beraberlik ve hoşgörü kültürünün tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. Yüzyıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşadığımız Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, daha nice birlik, beraberlik ve kardeşlik dolu huzurlu günler diliyorum” sözlerine yer verdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de kutlama mesajı yayınlayan isimler arasında yer aldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün