Yahudi yolcusunu reddeden Uber şoförü kovuldu

Şoför: “Yahudileri almıyorum ”

Dünya
5 Nisan 2019 Cuma

Londra’da dindar iki Yahudi Uber’den taksi çağırdı, ancak buluşma noktasına gelen şoför geleneksel olarak takke giyen yolcularının Yahudi olduğunu fark edince binmelerine izin vermedi. Şoför şikayet üzerine işten uzaklaştırıldı.

Jewish Chronicle’ın haberine göre, buluşma yerine başka bir yolcu ile gelen Uber taksi, yolcuyu indirdikten sonra, Yahudi yolcuların işaretine rağmen keskin bir u dönüşü yaptı ve camdan “Yahudileri  almıyorum” dedi.

Yolculardan Sam Adler’in ifadesine göre şoför ilk olarak buluşma noktasına geldiğinde yolcuların takkelerini fark etmedi, ancak daha sonra fark etti ve önlerinden geçti.  Ardından da Uber uygulamasından çağrıyı sildiği görüldü.

Uber olaydan sonra yaptığı açıklamada, “Şoförün davranışı kesinlikle kabul edilemez. Uber olarak kesinlikle ayırımcılığa sıfır tolerans gösteriyoruz” ifadesini kullandı.

Uber açıklamasında ayrıca,  söz konusu şoförün Uber uygulamasına erişiminin engellendiği ve durumun tüm ayrıntıları ile Metropolitan polis gücüne bildirildiği belirtti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün