ABD Sinagogu Cuma namazında Müslümanlara açıldı

New York, Midtown’da bir cami, binada çıkan yangın dolayısı ile geçici olarak hizmet dışı kalınca, komşusu Sinagog, Cuma namazında kapısını Müslümanlara açtı.

Dünya
24 Mart 2019 Pazar

 

New York’un tarihi Merkez Sinagogu, yakınlarında bulunan Orta Manhattan İslam Merkezi Camisinin yangından dolayı kapalı olması ve Yeni Zelanda Müslümanlarına destek olmak amacı ile Cuma namazı  için Müslüman cemaati üyelerine açıldı.

 

Camiinin bulunduğu binada küçük bir yangın çıkmasından sonra New York İtfaiyesi geçici olarak caminin açılmasını uygun görmedi ve namazın bina dışında bahçede kılınmasını tavsiye etti.  Cuma günü namaz saatinde cemaat çok kalabalık olup bahçeye sığmayınca Merkez Sinagogu Hahamı Stephanie Kolin, yaklaşık 600 kişilik cemaati sinagoga davet etti.

 

Haham Kolin, Müslüman cemaatin sinagogda namaz kılması  için “Hayatımda gördüğüm en güzel manzaralardan biri” ifadesini kullanırken, Namazı kıldıran İmam, cemaate yaptığı konuşmada, Yahudi komşularının jestini hayatının  en kutsal anlarından biri olarak niteledi.

Bu anı çocuklarına anlatacağını, onların da torunlarına anlatması gerektiğini belirten İmam, konuyu Yeni Zelanda’ya getirdi ve “her karanlıkta eninde sonunda bir ışık vardır dedi.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün