“ŞİŞLİ’ye her anlamda büyük değer katacağım”

Demokratik Sol Parti Şişli adayı Mustafa Sarıgül ile ‘Yeni Şişli’ projelerini konuştuk. Sarıgül, müthiş dinamik, heyecanlı ve kararlılıkla uzun soluklu bir seçim kampanyasının son dönemecinde. Güne sabah 6’da başlayan Sarıgül hemen her yarım saatte bir başka bir programa katılarak Şişli’yi karış karış, gece gündüz tüm vatandaşların halini hatırını sorarak dolaşıyor.

Elif ULUĞ Toplum
20 Mart 2019 Çarşamba

 Şişli’ye aday olmanızdaki en büyük motivasyonunuz ne oldu?

Şişli sıradanlaştı diye düşünüyorum. Ülke çapında tanınan ve bilinen Şişli’nin ilgisizlikten, sevgisizlikten ışığı söndü. Şişli, sokaklarında trafik keşmekeşi, gelişigüzel motosiklet kullanımı, plansız toplanan çöpleri, her yerde gündüz-gece karşımıza çıkan dilencileri, kontrolsüz yükleme-boşaltma uygulamaları, kapanan mağazaları, zorluk içindeki esnafı, düşen emlak ve kira değerleri, yan yana açılan ve aynı işi yapan mağazaları ile hedefsizleşti, sıradanlaştı, değerini yitirmeye başladı. Şişli’yi yeniden İstanbul’un en yaşanmak istenen, en keyif alınan, en değerli semti yapmak için, dört yıldır gecemizi gündüzümüze katarak projeler geliştiriyoruz, hazırlıklar yapıyoruz, çalışıyoruz.

 Kazanırsanız, seçimlerden hemen sonra çalışmalarınızı iki katına çıkaracağınızı düşünüyorum…

31 Mart’tan sonra Şişli’de yaşayan vatandaşlarımızı dinleyerek bu projelerimizi hızla finalize edip uygulamaya başlayacağız. Sözüm söz; Şişli’ye her anlamda büyük değer katacağım. Şişli yeniden hak ettiği değere kavuşacak, yeniden örnek alınacak! Bu büyük göreve tecrübemle, vizyonumla, belediyecilik bilgimle, gece-gündüz çalışma aşkımla yeniden talibim.

 Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Projesinden söz eder misiniz? Özellikle tatile çıkarken hayvanseverler için büyük bir soluk olacak.

Türkiye’de hayvan haklarına sahip çıkma konusunda duyarlılığın artması için geçmişte çok önemli çalışmalara imza attık. Türkiye’nin ilk ve modern Hayvan Rehabilitasyon ve Konaklama Merkezini Şişli’de hizmete açacağız. Veteriner hekimlerimiz bu merkezde 24 saat boyunca hizmet verecek. Müşahede, poliklinik, ameliyathane, röntgen, ultrasonografi, yoğun bakım ünitesi ile bu merkez örnek olacak. Hayvanların yeme-içme, barınma ve tedavi hizmetleri ücretsiz karşılanacak. Sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırıldıktan sonra elektronik küpelerle işaretlenecek. Hayvanseverler özel bir aplikasyon sayesinde hayvanlarımızı takip ederek onları besleyebilecek, bağışta bulunabilecek. Tatil ya da iş amaçlı şehir dışına çıkan Şişlili yurttaşlarımız, can dostlarını Hayvan Rehabilitasyon ve Konaklama Merkezine bırakabilecek ve seyahatlerini huzur içinde yapacaklar.

 Şişli sanat merkezleriyle tanınıyordu. Bu projeleriniz nasıl gelişecek? Misyonunuz devam edecek mi?

Dünya standartlarında ‘Abdi İpekçi Açık Hava Sanat Galerisi’ni açacağız! Şişli’de yaşayan yurttaşlarımız sanatla iç içe olacaklar. Şişli’nin marka caddesi Abdi İpekçi’de, yurt içinden ya da dışından sanatçıların çalışmaları sergilenecek, sadece Şişlili yurttaşlarımızın değil tüm İstanbul’un ilgisine, beğenisine sunulacak. Nişantaşı, Teşvikiye ve Topağacı’ndaki sanat galerilerimizle güç birliği yaparak bunu gerçekleştireceğiz. Yılda dört kez yapacağımız ve yurt içinde/yurt dışında tanıtımını üstleneceğimiz Abdi İpekçi Açık Hava Sanat Galerisinin, İstanbul’u ziyaret eden turistlerin ilgi alanına girmesi sağlanacak.

 Alzheimer hastaları için de bir projeniz var sanıyorum.

Şişli’de yaşayan Alzheimer hastalarımız için Türkiye’de ilk kez Alzheimer Gündüz Yaşam Evini Şişli’de biz açmıştık. Hasta yakınları, gönül rahatlığı ile hastalarını her gün bu merkeze bıraktı, işe gitti ve işlerini yaptılar. Alzheimer hastaları uzman hekimler yardımıyla yaşama bu merkezde tutundu. Yeni dönemde bu konuda yine duyarlı olacağız. Şişli’nin ihtiyaç duyulan her mahallesinde Gündüz Yaşam Evleri açacağız. Hasta yakınlarına bu konuda elimizden gelen her desteği vermeye çalışacağız. Alzheimer Gündüz Yaşam Evi projesini yaygınlaştıracağız, geliştireceğiz, büyüteceğiz.

 Feriköy Organik Pazarı sizin eserinizdi. Gelişecek mi?

2006 yılında bizim desteğimiz ile Buğday Derneği tarafından açılan Feriköy Organik Pazarının ünü Şişli’nin sınırlarını aştı; İstanbul’un tüm ilçelerinden her hafta sonu ziyaretçiler bu pazara geliyor. Yeni dönemde, yine aynı yerinde Feriköy Organik Pazarını günümüz koşullarına uygun şekilde geliştirecek, yenileyeceğiz. Buraya sürekli gelen yurttaşlarımızın da görüşlerini alarak, Buğday Derneğine destek vererek İstanbulluların doğal bir ortamda, daha keyifli ve kolay alışveriş yapabilmelerini sağlayacağız

 Büyük bir kongre merkezine gereksinim var. Bu konuda çalışmalarınız var mı?

Şişli bölgesi, İstanbul’un kongre turizminin merkezi. Yılın 12 ayı bu büyük potansiyeli hem ülkemiz, hem Şişli’de yurttaşlarımız, hem de Şişli esnafı için en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Bu amaçla 3100 kişilik Şişli Büyük Kongre Merkezini Şişli’ye kazandıracağız. İstanbul’un turizm merkezi olan Şişli’ye ve Şişli’de yaşayan yurttaşlarımıza kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağız. Şişli Büyük Kongre Merkezi ulusal ve uluslararası toplantılara, konserlere, davetlere ev sahipliği yapacak. Burası sadece Şişli’nin değil, Türkiye’nin de kültür ve turizm merkezlerinden biri olacak.

 Şişli’de bir kütüphaneye de ihtiyaç var. Sanatseverler, kitapseverlere yönelik neler yapacaksınız?

Şişli’ye yakışır ve gelecek nesillere gururla bırakacağımız büyük bir eser yapacağız. Hem klasik hem de dijital anlamda büyük bir kütüphaneyi Şişli’ye kazandıracağız; Büyük Şişli Kütüphanesi. Sanatsever, kitapsever, hayırsever yurttaşlarımızın bağışları ile büyük bir kitap koleksiyonunu Şişli’de ve İstanbul’da yaşayan yurttaşlarımızın yararlanmasına sunacağız. Hızla değişen dünyada dijital dünyanın gerçeklerini dikkate alarak kütüphanemiz için özel olarak hazırlayacağımız aplikasyon ile kütüphanemizi mobil dünyaya taşıyıp gençlerimizin de yaygın kullanımına sunacağız. Büyük Şişli Kütüphanesi kitaba, öğrenmeye, araştırmaya, okumaya meraklı her yaştan yurttaşlarımız için 24 saat hizmette olacak.

 

 Şişli’nin markalaşmış caddeleri ciddi biçimde ışığını yitirdi. Bölge sakinleri bu durumdan oldukça şikayetçi...

Beş yıl önce Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi, Türkiye’nin ünü yurtdışına ulaşmış çok hareketli ve de bereketli caddesiydi. Şimdi esnaf ve mal sahipleri mutsuz. Dükkânlar hızla AVM’lere taşınıyor ya da kapanıyor. Marka caddeler, marka şehirler kolay yaratılmıyor. Marka caddeleri çeşitli etkinliklerle yaşatmazsanız marka kalmaları mümkün olmuyor. Özel günlerde -yeni yıl,

Sevgililer Günü, Anneler Günü, bayramlar vb- özel aktiviteler yapacağız. Esnafımız nefes alacak, Şişli canlanacak, gayrimenkul değerleri yeniden artacak. Ayrıca, Abdi İpekçi Caddesinden başlayarak Şişli’de tabela ve görüntü kirliliğine son vereceğiz. Bunu geçmiş dönemlerimizde uygulamıştık. Birinci kattaki tabelalara boyut standardı getireceğiz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün