Geleceği etkilemek

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü MIPIM Fuarı 12-15 Mart tarihleri arasında 26 binden fazla profesyoneli bir araya getirdi. Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen fuarda Türkiye, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde üst düzey temsiliyet sağladı

Nur Şaul BARAKAS Ekonomi
20 Mart 2019 Çarşamba

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da fuara katılım sağladı. Bu sene 30. kez kapılarını açan fuar, toplam 21.500 metrekarelik bir alanda gerçekleşti.

Proje finansman alanında beş bin, geliştirici alanda 4.800, mimarlık alanında iki bin, mülk sahibi alanında 1.600, hizmet sağlayıcı alanında dört bin, portföy yönetimi ve ikincil piyasalar alanında 5.400 firma bu fuara katıldı.

Bakan Kurum, fuar alanında Türk firmaların yanı sıra uluslararası katılımcıların da stantlarına ziyarette bulundu ve Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirtti. İki ülkenin yetkilileri gelecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Bununla birlikte, MIPIM 2019 esnasında gerçekleşen yüz farklı konferans ve oturum çerçevesinde ‘Geleceği Etkilemek’ ana teması ile gayrimenkulde geleceğin 30 yılının trendleri masaya yatırıldı.

MIPIM 2019 hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Türkiye’nin MIPIM’e katılımının sürdürülebilirliğinin çok büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Uluslararası iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan Türk firmalarının global alanda tercih edildiğini belirten Aközer, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un fuara katılımı bizler için çok kıymetli. Kendisinin verdiği destek ile de 2020 yılında bu büyük yatırım platformunu Türkiye’ye taşıyacağız. RE360 gayrimenkul konferansı ile bu senenin sonunda MIPIM Türkiye’nin son provasını gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün