İsrail meclisi Knesset’in önünde Suriye bayrağı

Geçtiğimiz pazar günü İsrail millet meclisi Knesset’in önünden geçen yolda asılı Suriye bayrağı durumu anlamayanlar için şaşırtıcı idi.

Dünya
18 Mart 2019 Pazartesi

Bayrak, kurulduğu günden zamanımıza İsrail’in düşmanı olan, her fırsatta İsrail’e düşmanca davranan bir hükümeti de  temsil ediyordu.  Bayrak, bir grup isyancının kaçak olarak yerleştirdiği İsrail aleyhinde  bir eylemin sembolü olarak da dikilmemişti. Bayrağı bizzat Kudüs Belediyesi yerleştirmişti. 

Bayrak, geçtiğimiz pazar günü koşulan,  80 farklı ülkeden sporcuların katıldığı Kudüs Maratonu için yollara asılan 80 bayraktan biriydi sadece. Ancak kaderin bir cilvesi, gelişi güzel asılan  bayraklardan Suriye bayrağı, tam Knesset’in önüne tekabül etmişti.  

Bayrak  bugün Hollanda’da yaşayan Suriyeli Hasan Aljijakli’nin şerefine Kudüs Maratonunda yerini almıştı.  Sonuçta bayraklar bir milleti temsil etmekteydi ve Hasan, Şam doğumlu bir  Suriyeli idi.   

Kudüs Belediye Başkanı Moşe Lion maraton için şunları belirtti: “İsrail’in başkenti Kudüs’te herkese saygımız vardır. Spor asla politikayla karıştırılmamalı. Spor farklı kültür ve insanları her zaman birleştirmeye devam edecektir.”  

Bu sene dokuzuncusu yapılan Kudüs Maratonu’na toplam 40 bin kişi katıldı. Katılanların 4600’ü 80 farklı ülkeden profesyonel atletlerdi. Hem kadınlarda hem erkeklerde Kenyalı atletler sırası ile Kimaiyo Nancy Chepngetich ve Ronald Kimeli maratonu birincilikle tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün