2018 Suriye´de çocuklar için en ölümcül yıl oldu

UNICEF, Suriye´de çatışmalar nedeniyle geçen yıl 1100’den fazla çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya
12 Mart 2019 Salı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye'de 2018 yılının çocuklar açısından en ölümcül yıl olduğunu açıkladı. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada, ülkede geçen yılki çatışmalarda toplam 1106 çocuğun hayatını kaybettiğinin tespit edildiği bildirildi.

Geçtiğimiz sene, sekiz yılı geride bırakan iç savaşta, çocuk kayıpların en fazla olduğu yıl oldu. UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, raporlarda sadece teyit edilebilen ölümlere yer verildiğini hatırlatarak gerçek sayının bunu çok üzerinde olabileceğini belirtti. Fore, Suriye'deki savaşta sona yaklaşıldığına dair mevcut bir algı olduğunu ancak bunun doğru olmadığını belirterek, "Ülkenin farklı bölgelerinde çocuklar en az sekiz yıldır oldukları tehlikede" dedi.

Söz konusu rapora göre çocuk ölümlerine en çok patlamamış mühimmat sebep oluyor. Geçen yıl, bu sebepten 434 çocuk hayatını kaybetmiş.

2011'de halk ayaklanmalarıyla başlayan Suriye iç savaşında BM verilerine göre yarım milyon insan hayatını kaybetti, 5,6 milyon insan ülkeyi terk etti, 6,6 milyon da ülke içerisinde yer değiştirdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün