Demokrat Yahudiler Omar’lı 11 Eylül posterini kınadı

Yahudi demokrat grupları, Batı Virginia eyaletinin başkentinde görülen ve Müslüman asıllı milletvekili İlhan Omar’ı, 11 Eylül saldırıları ile ilişkilendiren İslamofobik posteri kınadı.

Dünya
6 Mart 2019 Çarşamba

Eyalet başkentinin adeta sembolü olan binaya, cuma günü asılan afişte 11 Eylül saldırılarının hedefi olan Dünya Ticaret Merkezinin görseli, üzerinde, “Dediniz ki - Asla unutma!” sloganı ile yer alıyor. Bu görselin altında ise Minnesota Temsilcisi İlhan Ömer’in bir fotoğrafı ile “Ben unuttuğumuzun deliliyim” sözleri bulunuyor. Söz konusu posterin sorumlusu ise henüz bulunamadı.

‘İsrail İçin Demokrat Çoğunluk’ adlı yeni bir demokrat ve İsrail yanlısı grubun başında bulunan Mark Mellman konuyla ilgili, “Müslüman karşıtı önyargı, antisemitizm veya herhangi bir başka ırkçılık şekli kadar kötücül ve kabul edilemezdir. 11 Eylül terör saldırısı ile Milletvekili Omar’ı yalan bir şekilde ilişkilendirme çabası ancak nefret dolu bir yobazlık olarak nitelendirilebilir. ‘İsrail İçin Demokrat Çoğunluk’ bu çirkin suçlamayı kınadığı gibi, ülkemizin ideallerine sadık her Amerikalının da bunu yapması gerektiğini tavsiye eder” dedi.

Son seçimlerde Temsilciler Meclisine yeni seçilen Omar, geçtiğimiz haftalarda sosyal  medyada yayınladığı mesajlar yüzünden pek çok tartışma yaratmış ve eleştirmenler yorumlarını antisemitizm kokmakla suçlamışlardı. 

Geçtiğimiz ay Omar, Amerikalı yetkililerin İsrail’e gösterdikleri desteğin ‘tamamen Benjamin’lerle alakalı olduğunu’ yazarak, Amerika’nın yüz dolarlık banknotlarına atıfta bulunmuştu. Omar’ın mesajının devamında İsrail yanlısı lobi kuruluşu AIPAC’ı bu kişilere ödeme yapmakla suçlamasının ardından mesajlar tepki toplamış ve kınanmıştı. 

Yaşanan gelişmelerin ardından Omar da bir açıklama ile, “Antisemitizm gerçektir; tarihin acı dolu antisemit hikayeleri konusunda beni eğiten Yahudi müttefiklerime ve meslektaşlarıma minnet doluyum. Niyetim hiçbir zaman seçmenlerimi veya Amerikalı Yahudileri rencide etmek olmadı. Bu sebeple, hiçbir mazeret göstermeden kesin surette özür diliyorum” demişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün