Gelecek nesiller barış ile yaşasın diye…

150 farklı İsrail ve Filistin okulundan gençler gelecek nesiller arasında köprüler kurmak için Hayfa’da bir konferansta buluştu.

Dünya
1 Mart 2019 Cuma

İsrailli ve Filistinli lise - üniversite gençliğinin ortak düzenlediği konferansın amacı, öncelikle iki kültürün gençleri arasında, babalarında olmayan güveni yaratmak.

Minds Of Peace (Barışı Düşünen Beyinler) adlı konferansta, Filistinli ve İsrailli  gençler dedelerinin, babalarının çözemediği çatışmalara çözüm arayacaklar.   

Konferansa Batı Şeria ve İsrail’den 100 üniversite ve 50 lise katılıyor.  Ancak Batı Şeria’daki Filistinli öğrencilerin Hayfa Üniversitesindeki konferansa gidebilmesi için İsrail otoritesinden izin belgesi almaları ve sınırdaki güvenlik taramasından geçmeleri gerekti. 

Hayfa Üniversitesi Leon Charney Çözüm Merkezi konferans salonunda toplanan gençler küçük gruplara ayrılacak ve her gruptan İsrail-Filistin çatışmasına iki barışçıl çözüm bulması istenecek. Daha sonra gruplar yaptıkları iki farklı anlaşmayı hocalara sunacak.

Tartışma gruplarında çok önemli bir kural geçerli. Her iki taraf da çatışmanın nasıl başladığı ile ilgili tarihten argümanlar üretmeyecek ve geçmişi görüşmelere karıştırmayacak.   

‘Gelecek nesiller barış içinde yaşasın’ felsefesini amaç  edinen konferansın yapıldığı  Merkez, Tzili Charney tarafından bugün hayatta olmayan kocasının onuruna kuruldu. 

Hukukçu  Leon Charney, Mısır -İsrail çatışmasını sona erdiren 1978-79 Camp David Barış Anlaşmasının mimarlarındandı.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün