Takım elbiseli teröristler

Filistin yanlısı iki grubun 2016’dan beri ABD üniversitelerinde faal olduğu ve terör örgütleri ile direkt bağlantısı olduğu iddia edildi.

Dünya
5 Şubat 2019 Salı

İsrail Stratejik Araştırmalar Bakanlığının hazırladığı bir rapora göre, Semidoun ve Addameer adlı iki Filistin sivil toplum kuruluşunun terör grupları ile ilişkileri ABD Eğitim Bakanlığının gözünden kaçtı. 

Bakanlığın, ‘Takım Elbiseli Teröristler’ isimli raporuna göre, söz konusu sivil toplum kuruluşları Amerikan gençliğini üniversite kampüslerinde etkilemeye devam ederken, sosyal medyada  İsrail ve Yahudilere karşı şiddeti destekleyen mesajlar paylaşıyor. 

Rapora göre, sosyal yardım kuruluşu veya Filistin halkının haklarının savunucusu görünüşünde olan bu gruplar, Hizbullah, Filistin Kurtuluş Cephesi gibi üyeleri hüküm giymiş teröristler olan gruplarla yakın ilişki içinde. 

Rapor Addameer  grubunun  bizzat FKC üyesi kişiler tarafından kurulduğunu iddia ediyor. Addameer, sürekli olarak ABD kampüslerinde, İsrail’de tutuklu Filistinli mahkumların serbest bırakılması için faaliyetler düzenliyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün