Bar-mitzva partisi yapmak yerine yardım kuruluşuna bağış yaptı

İsrailli Eyal Oron, Yahudilikte bar-mitzva olarak bilinen 13. yaş kutlamasını sadece dini törenle sınırlamaya karar verdi ve parti için ayırdığı parayı genetik hastalıklar ile savaşan çocuklar ile ilgilenen Make-A-Wish ( Bir Dilek Tut) Vakfına bağışladı.

Dünya
5 Şubat 2019 Salı

Oron bunun yetinmedi, partiye davet ettiği tüm misafirlerine bir mektup yazarak, partinin iptal olduğunu, hediye istemediğini, herkesin hediye  için ayırdığı parayı aynı kuruma bağışlamasını arzu ettiğini belirtti. 

Bir Yahudi çocuğun hayatının  en önemli günü için planladığı partiyi iptal etmesinin sebebi ise  kaybettiği büyükannesi idi.  Aralarında derin bir bağ olan büyükanne Rina iki yıl önce kanserden hayata veda etmişti.

Oron şöyle konuşuyor: “Ben çok dindar değilim ancak 13 yaşına geldim diye bir gecede erkek olacağım diye bir şey yok. 13 yaşına geldim diye hediye olarak büyük miktarlarda para alacaksam, bu paraya benim gibi bir çocuğun şimdilik ihtiyacı yok. Ben de bu parayı benden çok daha fazla ihtiyacı olanlara vermeye karar verdim.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün