Filistin Yönetimi Başbakanı yetkilerini Abbas’a bıraktı

El Fetih Merkez Komitesinin yeni hükümetin kurulması yönünde tavsiye kararı almasının ardından, Başbakan Rami el-Hamdallah, hükümet yönetimini Başkan Abbas’ın inisiyatifine bıraktı.

Dünya
30 Ocak 2019 Çarşamba

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, El Fetih Merkez Komitesinin, Filistin Yönetimi çatısı altındaki gruplar ile bağımsız kişilerden oluşacak yeni bir hükümetin kurulması yönünde tavsiye kararı almasının ardından Başbakan Hamdallah’ın hükümet yönetimini Abbas›ın tasarrufuna bıraktığını belirtti. Mahmud, Hamdallah’ın yeni bir hükümetin kurulması yönündeki tavsiye kararını da memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Ramallah’da Mahmud Abbas başkanlığında gerçekleşen Merkez Komitesi toplantısında, yeni bir hükümetin kurulması ve aynı zamanda Filistin Kurtuluş Örgütü bünyesindeki gruplarla bu konuda istişare yapmak üzere bir komitenin oluşturulması yönünde tavsiye kararı alınmıştı.

Fetih Hareketi’nden bir yetkili de önceki gün hareketin, uzlaşı hükümetinin yerine yeni bir hükümet kurulması yönünde eğiliminin olduğunu, Fetih’ten yetkililerin başbakanlık için aday gösterildiğini açıklamış ancak bu kişilerin isimlerini zikretmemişti.

FKÖ, Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Filistinlilerin tek meşru temsilcisi kabul ediliyor. FKÖ bünyesinde, El Fetih ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) yanı sıra Filistin Kurtuluş Cephesi, Arap Kurtuluş Cephesi ve Filistin Halk Partisi gibi gruplar yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün