Ankara Sinagogu, bir yıl sonra Holokost kurbanları anısına yeniden açıldı

Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü sebebiyle, 24 Ocak günü Ankara Sinagogunda geniş katılımla bir anma duası gerçekleştirildi. Duanın ardından Ankara Üniversitesinde de resmi anma töreni yapıldı.

Toplum
30 Ocak 2019 Çarşamba

  Türk Yahudi Toplumu temsilcileri, Şahrit (sabah) duası için kapılarını açan Ankara Sinagogunda bir araya gelirken, Ankara’da bulunan büyükelçi ve yabancı misyon temsilcileri de anmaya katıldı.

Ankara Üniversitesinde tören

  Sinagogdan sonra resmi tören için son dört yıldır Holokost anmalarına ev sahipliği yapan Ankara Üniversitesine geçildi. Burada düzenlenen törende Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı da hazır bulundu.

 

“Holokost’tan dersler çıkarılması gerekir”

Türk Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Holokost Kurbanları Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajda, Soykırım’dan çıkarılması gereken dersler vurgulandı.

  Uluslararası Holokost Anma Günü vesilesiyle, Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistemli bir şekilde vahşice katledilen 6 milyondan fazla masum insanı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu korkunç felaketten kaçanlara yardım elini uzatan Türk diplomatlarını minnetle hatırlıyoruz.

  (…)Tarihte benzeri bulunmayan Holokost’tan dersler çıkarılması gerekir. Irkçılığın ve farklılıklara duyulan nefretin sonucu vuku bulan Holokost’a rağmen antisemitizmin, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve İslamofobi’nin dünyada artış gösteriyor olması kaygı vericidir. Küresel istikrara tehdit teşkil eden bu nefret temelli sınamalarla kararlılıkla mücadele edilmesi şarttır.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün