Netanyahu: “İstifa etmeyeceğim”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hakkında dava açılması yönündeki talebini başsavcılığın kabul etmesi durumunda, savunması dinlenmeden görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

Dünya
3 Ocak 2019 Perşembe

Netanyahu, resmi bir ziyaret için bulunduğu Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlediği basın toplantısında, hakkındaki yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili soruları yanıtladı.Binyamin Netanyahu, yasalarda söz konusu davanın açılması durumunda dava devam ederken Başbakan’ın istifasını zorunlu kılan bir düzenlemenin bulunmadığını belirtti ve “Savunmam alınana kadar dava bitmiş sayılmaz” dedi.

İsrail Başbakanı, “Bir başbakanın dava sonuçlanmadan görevden alındığını, sonra mahkeme sürecinde dosyanın kapandığını düşünün, bu çok saçma olur. Demokrasi için korkunç bir darbedir” yorumunu yaptı. İsrail muhalefeti, Başsavcıya Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasına ilişkin sonucu, seçimden önce açıklaması çağrısında bulunmuştu. Başsavcılığın davayla ilgili kararı önümüzdeki haftalarda açıklaması beklenirken İsrail Adalet Bakanlığı, Netanyahu hakkında yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla yürütülen soruşturmanın politik gelişmelerden etkilenmeden planlandığı gibi devam edeceğini belirtmişti.

Netanyahu, 4000 numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturması kapsamında Shaul Elovictch’in sahibi olduğu Bezeq Medya’ya ait Walla News adlı internet sitesinde, ailesi lehine haberlere yer verilmesi karşılığında şirkete mali imtiyaz sağlamakla suçlanıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün