Şalom yazarlarından yeni kitaplar

Özellikle Batı Anadolu Yahudileri konusunda Türkiye’nin sayılı otoritelerinden olan Dr. Siren Bora, yayınladığı yeni kitabı ‘Başlangıçtan Günümüze Tire’de Yahudi İzleri’ adlı eserinde, Tire tarihinin önemli bir olgusunu ele alıyor. İdil Hazan Kohen son kitabı ‘Telefonum Olmadan Asla!’da internet âleminin aşklarını, rekabet oyunlarını ve fenomenlerin çılgın dünyasını kaleme aldı.

Toplum
3 Ocak 2019 Perşembe

İdil Hazan Kohen’in yeni  kitabı raflarda yerini aldı

İlk kitabı ‘Kişisel Gerilim’ ile kitap dünyasında adından sıkça söz ettiren Şalom yazarı İdil Hazan Kohen son kitabı ‘Telefonum Olmadan Asla!’da internet âleminin aşklarını, rekabet oyunlarını ve fenomenlerin çılgın dünyasını kaleme aldı.

Mona Yayıncılık tarafından basılan kitapta Kohen, Pelinsu ve Aslı’nın kesişen hayatlarından çılgın ve eğlenceli bir roman ortaya çıkardı.

SİREN BORA’NIN YENİ KİTABI

Araştırmacı Yazar Siren Bora’nın yeni kitabı ‘Başlangıçtan Günümüze Tire’de Yahudi İzleri’ Tire Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayınlandı.

Özellikle Batı Anadolu Yahudileri konusunda Türkiye’nin sayılı otoritelerinden birisi olan Dr. Siren Bora, yeni kitabıyla Tire tarihinin çok önemli bir olgusunu ele alıyor.

Çalışma, antik dönemde Yahudi topluluklarının bölgeye gelişlerine ilişkin bilgi ve bulgu aktarımıyla başlıyor ve öncelikle Tire Yahudilerinin kökeni belirlemeye çalışılıyor. Kente ne zaman geldiler? Nereden geldiler? Ne zaman yerleştiler? sorularının ve yanıtlarının devamında Tire Yahudi Cemaati’nin hukuki ve idari yapısı, eğitim kurumları, sahip olduğu meslek dalları, ziraat çiftlikleri, günümüze dek ayakta kalan dini yapıları ve mezar taşı kitabeleri kronolojik bir sıraya göre ele alınıyor.


Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün