Belçika’da antisemitizm, silahlı saldırı

Bir süredir tehdit mesajları alan Belçikalı Yahudi ailenin evine; yatak odasının camına gece yarısı silahla ateş edildi.

Dünya
28 Aralık 2018 Cuma

Geçtiğimiz ay meydana gelen saldırı bugün JTA yayın kuruluşu tarafından bildirildi. Brüksel’de yaşayan Eitan ve Nicole çiftine yapılan saldırı kurbanların güvenliği sebebi ile bir süre basından saklandı. Aynı sebeple çiftin soyadı da yayınlanmıyor.

Saldırı gece üç itibarı ile yoldan geçen bir arabadan yapıldı.  Eitan bey, silah sesini duyarak uyandığını ve uzaklaşmakta olan ve erkek sürücüsü olan bir Citroen gördüğünü belirtti.  Eitan bey ertesi sabah saldırganın ateş ettiği noktada boş kovanı da buldu.  Nicole hanım da bundan bir süre önce sokakta yolu kesilerek üstüne silah doğrultulduğunu polise rapor etmişti.  Silahı doğrultan kişi  “Kafana bir mermi sıkacağım” şeklinde konuşmuştu. 

Yerel gazeteler, tehditlerin  Brüksel’in güneyindeki Marchienne-au-Pont  mahallesine taşınan Şili  doğumlu çiftin, Yahudi olduğunun çevre  tarafından öğrenildikten sonra başladığını yazdı.  Çift tehditleri ve saldırıyı, polis dışında, antisemitizm ile mücadele eden Yahudi kuruluşlara da bildirdi.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün