İtalyan Bakan Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını destekliyor

Washington Post’a konuşan İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını desteklediğini belirtti.

Dünya
27 Aralık 2018 Perşembe

Sağcı Lig Partisinin lideri olan Salvini’ye Washington Post muhabiri, Trump politikaları hakkında ne düşündüğünü sordu.  

Salvini, Trump’ın seçim öncesi verdiği sözleri tuttuğunu, gerek iltica gerek Kudüs’ün tanınması konusunda seçildikten sonra dediklerini yerine getirdiğini belirtti.

Bu cevap üzerine Washington Post,  Bakan’a “Kudüs için ne düşünüyorsunuz?  Siz de Kudüs’ün başkent olarak tanınmasını destekliyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Salvini bu soruya “Evet destekliyorum” şeklinde  cevap verdi.

Yakın geçmişte İsrail’e resmi bir ziyaret yapan ve Başbakan Netanyahu tarafından ‘İsrail’in gerçek dostlarından’ olarak nitelendirilen Salvini,  ülkesinde aşırı sağ görüşleri ve mülteci karşıtı politikaları  dolayısı ile Yahudi cemaati tarafından eleştiriliyor.

Salvini, iki günlük İsrail ziyareti sırasında Devlet Başkanı Reuven Rivlin ile de görüşmek istemiş ancak Başkanlık Ofisi, Rivlin’in o günlerde programının dolu olduğunu belirtmişti.  Ofis, gazetecilerin “Neden görüşülmedi?” sorusunu da cevapsız bırakmıştı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün