Sacha Boutros ile caz yolculuğu

Caz sanatçısı Sacha Boutros, dört oktavlık sesiyle, 28 Aralık akşamı, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda.

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Aralık 2018 Çarşamba

 

Caz sanatçısı Sacha Boutros, dört oktavlık sesiyle, 28 Aralık akşamı, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, dinleyicilere Hollywood’un altın çağlarından, tropik Brezilya sahillerine uzanan bir müzikal yolculuk yaşatacak. Günümüzün en tanınmış caz vokalistlerinden, on dil konuşan Boutros’un 2008 ve 2013 yıllarında En İyi Caz Albümü ve En İyi Latin Caz Albümü dallarında Grammy adaylığı da bulunuyor.

Benji Boyadgian’ın ‘Çözülmeler’i

Benji Boyadgian’ın ‘Çözülmeler’ isimli İstanbul’daki ilk kişisel sergisi, 20 Aralık 2018-19 Ocak 2019 tarihleri arasında Öktem Aykut’ta izlenebilir. Küdüs’te yaşayan Ermeni asıllı sanatçının eserleri, özellikle Ortadoğu’daki kültürel alışveriş ve geçişkenlik konularında hassasiyet taşıyor. Mimar olan Boyadgian, alanında çalışmalar yürütmüş olsa da resim ve çizim her zaman ana uğraşı oldu. Çözülmeler, üç ayrı proje neticesinde ortaya çıkan eserleri bir araya getiriyor; zemin karolarındaki süsleme örüntülerinin suluboya ile yapılmış uçarı yorumlamaları; artık yalnızca bir hayalet olarak algılanabilen bir Roma su kemeri boyunca yapılmış yürüyüş; yok olmakta olan bir manzara karşısında in-situ üretilmiş çizimler…

‘İstanbul’da Karşılaşmalar - Çağlar Boyunca Kadın Yaşamları’ Sergisi

Kültürlerarası karşılaştırmalı bir kadın tarihi projesi olarak tasarlanan sergi, İstanbul Kadın Müzesi küratörü Meral Akkent tarafından hazırlandı. Sergide, Avusturya ve Türkiye’den 1800’lerden günümüze bilim, sanat, edebiyat,  politika gibi farklı kategorilerde aynı zaman diliminde yaşamış ve benzer alanlarda etkin olmuş kadınların yaşam öyküleri sunuluyor. Türkçe ve İngilizce metinli sergi, kadın yaşamları arasında ilişkiler kuruyor, hak kazanma mücadelesindeki ve dile getirilen taleplerdeki benzerliklere işaret ediyor.  Sergi, 18 Ocak 2019 tarihine kadar Yeniköy’deki Avusturya Kültür Ofisinde ziyaret edilebilir.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün