İzmir’de Hafıza Yürüyüşü Eğitimi

SEHAK’ın Hafıza Yürüyüşü Eğitimi geçtiğimiz hafta İzmir’de gerçekleşti.

Toplum
19 Aralık 2018 Çarşamba

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), 2017 yılı ocak ayından bu yana sürdürmekte olduğu ‘Anne Frank’ın hayat öyküsü üzerinden temel insan hakları ve demokratik değerler öğretimi’ projesi kapsamında daha önce İstanbul’da gerçekleştirdiği Hafıza Yürüyüşü Eğitimini geçtiğimiz hafta bu kez de İzmir’de gerçekleştirdi. Sürmekte olan proje dahilinde merkezi Amsterdam’da bulunan Anne Frank House ile işbirliği içinde özgün bir Hafıza Yürüyüşü metodolojisi üretmiş olan SEHAK’ın eğitmenleri tarafından verilen eğitim İzmir’de 7, 8 ve 9 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca sürdü.

7 Aralık günü başlayan eğitim, katılımcıların arzu edilen teorik ve teknik bilgiyle tanıştırılmalarının ardından 8 Aralık günü Hafıza Yürüyüşü ve sokak röportajları ile devam etti. Eğitime katılanlardan oluşan ekiplerden biri, İzmir’de Yahudi Kültür Mirası başlığı altında tarihi sinagogların bulunduğu Kemeraltı bölgesinde; bir diğer ekip ise bugün Kültürpark olarak bilinen fuar alanında 1922 yılında gerçekleşmiş Büyük İzmir Yangını başlığı altında Hafıza Yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Eğitim, aynı tarihlerde gerçekleşen İzmir Sefarad Kültür günlerine denk geldiğinden katılımcıların bu renkli festivale de iştirak etmeleri mümkün oldu. Eğitimin son günü ekiplerin çektikleri hafıza yürüyüşü filmlerinin kurgu ve montajını tamamlamalarıyla son buldu.

Sürdürdüğü proje dahilinde özgün bir metodoloji ile Hafıza Yürüyüşü gerçekleştiren SEHAK’ın Hafıza Yürüyüşü eğitiminde antropolog Işıl Demirel, yönetmen Ece Palaz ve SEHAK eğitmenlerinden Özden Dönmez görev alırken eğitime katılmak üzere seçilen 12 katılımcı ile çalıştılar. Hafıza Yürüyüşü metodolojisine akran eğitimini de katmış olan SEHAK’ın İzmir’de gerçekleştirdiği eğitimde görev alan akran eğitmenleri ise daha önce kendileri de Hafıza Yürüyüşü eğitimine katılmış olan Zin Demir ve Zilan Kazancı oldu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün