Bu Noel Baba aslen Yahudi ve dindar

Tam gün profesyonel olarak ABD Atlanta’da Noel Baba olarak çalışan, Noel’de çocukları sevindiren, kucağına oturttuğu yaramazlara tavsiyeler ve hediyeler veren bu Noel Baba’nın gerçek adı: Rick Rosenthal…O bir dindar Aşkenaz Yahudi’si !!

Dünya
14 Aralık 2018 Cuma

Yahudi kutsal günü Şabat’a (Cumartesi) bakan Noel Baba  Rosental, Cuma akşamları alışveriş merkezinin binasında uyuyor ve çocukların velilerinden ancak Şabat sonrası para kabul ediyor.

Noel Baba Rosental Yahudi kutsal günü Şabat için, Cuma akşamından cumartesi güneş batışına kadar, arabasına binmiyor, paraya dokunmuyor. Rosental Yahudi bir  dindar kişi olarak Hıristiyanlığın sembolü Noel  Bayramında,  Noel baba olmasını ise  şöyle yorumluyor: “Noel Baba çocukları sevindirmek için ise, onları sevindirmek kim istemez ki… Çocuklar masumdur. Eğer dünyaya bir çocuğun gözlerinden bakarsanız bunun çok daha iyi bir his olduğunu anlayacaksınız. Eğer ben Noel Baba olarak onları mutlu ediyorsam bu beni daha iyi bir insan ve  daha iyi bir Yahudi yapmaz mı?”

Noel Baba Rosental sözlerine Yahudi Kutsal Kitabı Tevrat’tan bir cümle ile de devam ediyor: “Biz Yahudiler dünyaya ışık olmalıyız.  Bu bizim görevlerimizden biri, eğer başkalarının hayatlarını daha iyi yaparsak -ki bunu yapmak görevimiz, bu sevaptır. Böylece dünyayı iyi yönde değiştirmiş ve dinler arasında diyalog da kurmuş oluruz. Bu da günümüzde süre gelen etnik çatışmalara engel olur. Bunun adı Tikun Le Olam değilse nedir”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün