İsa’yı çarmıha gerdiren Romalı Vali’nin yüzüğü bulundu

50 yıl evvel Batı Şeria’da bir arkeoloji kazısı sırasında 50 yıl evvel bulunan yüzüğün İsa’nın çarmıha gerilmesini emreden Romalı Herod Valisi Pontius Pilate’ye ait olduğu ortaya çıkarıldı.

Dünya
3 Aralık 2018 Pazartesi

Yüzük  50 yıl önce bir kazı sırasında İbrani Üniversitesi profesörü Gideon Forster tarafından bulunmuştu. Söz konusu kazıda binden fazla tarihi eser gün ışığına çıkarılmıştı.

Günümüzde geliştirilen özel bir görüntüleme tekniği sayesinde  yüzüğün üzerinde bulunan yazıdaki şifre çözüldü.  Yüzük Vali Pilate tarafından verdiği yazılı emirleri imzalamak için kullanılıyordu.  Arkeolojik kanıtlar Vali Pilate’nin  MS 26 ile 36 arasında bölgede hakim güç olduğunu belirtiyor. Pilate aynı zamanda Yahudi halkının kültürünü yok etmek için yaptığı faaliyetlerle de biliniyor.

Tarihçi Josephsus’a göre, Vali Pilate, Yahudi simgelerini unutturmak için bölgeye üstünde Sezar’ın resmi olan ikonlar getirmiş ve bunların Yahudi sembolleri ile değiştirilmesini emretmiş. Yahudi halkı bu harekete isyan etmeye kalkınca da Vali, Yahudi halkını kılıçtan geçirmekle tehdit etmiş.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün