“Erkekler yüzyıldır başaramadı, bu sorunu kadınlar çözecek”

İsrail’in daha evvelki Gazze harekatında üç kızını kaybeden Gazzeli Doktor İzzeldin Abuelaish herşeye rağmen Gazze-İsrail barışı hakkında iyimser. Dr. Abuelaish barışın mümkün olduğunu ancak bu sorunu eninde sonunda kadınların çözeceğini belirtiyor.

Dünya
26 Kasım 2018 Pazartesi

Bir konferans için İsrail’e giden Dr. Abuelaish erkeklerin çözümü 100 yıldır denediklerini, ancak, egoları ile hareket ettikleri için başaramadıklarını ifade etti. 

İsrail’in Dökme Kurşun  Harekatında  Gazze’deki evinin bir İsrail tank mermisine hedef olmasından dolayı üç kızını da kaybeden doktor, şöyle devam ediyor: “Görüşme masalarında daha çok kadın olmalı. Kadınlar daha mantıklı, öncelikle insan hayatının önemini daha iyi biliyor.” 

Son birkaç yıldır Kanada’da yaşayan Dr. Abuelaish, Toronto Halk Sağlığı Üniversitesinde öğretim üyesi.   

Dr. Abuelaish, geçtiğimiz pazar günü Women Wage Peace organizasyonu tarafından ilk defa  düzenlenen bir konferans için İsrail’deydi.

Konferansın amacı Ortadoğu’da kalıcı bir barışı sağlamak için halklar arasındaki engelleri kaldırmak ve devletler için bir çözüm önerisi sunmak. Konferansa birçok ülkeden uzmanlar da  katıldı. 

Katılanlar arasında İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanı Tzachi Hanegbi, Fransa’nın İsrail Büyükelçisi Helene Le Gal, Kanada, İrlanda, Kıbrıs ve Finlandiya’dan temsilciler de vardı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün