Hollywood değil Bolllywood filmi İsrail Kudüs’te çekilecek

Hindistan’ın Bollywood film sektörü çeşitlilik ve film adedi açısından dünyanın en büyük sinema endüstrisi. Bollywood ismi Mumbai’nin eski ismi Bombay ile Hollywood’un birleşiminden oluşuyor.

Dünya
23 Kasım 2018 Cuma

2017’de Hindistan 2000 film üretti, bunların 364’ü Mumbai’nin Bollywood ‘undan  geldi. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı son zamanlarda Hindistan ile gelişen ikili ilişkiler kapsamında Kudüs’te çekilecek bir Bollywood filmini  kısmi olarak finanse etme kararı aldı. Karara göre farklı bakanlıklardan toplam bir milyon Şekellik bir bütçe söz konusu Hint filmi için ayırılacak. Film Kudüs’te çekilecek. 

Filmin hangi film olacağı tam olarak kesin olmamakla birlikte, filmin amacının Kudüs’ü ve çevresini tanıtmak olacağı bildirildi.  İsrail gazeteleri, film için şimdiden ismi açıklanmayan yapımcı ve ekibin Kudüs’e geldiği ve araştırma yaptığını yazdı.   

Bollywood filmleri Hindistan’da en popüler filmler kategorisinde.  1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan’da Bollywood filmleri tek başına gişe toplam gelirinin yüzde 43’nü oluşturuyor ve rakam olarak bazı yıllarda Hollywood’un  gişe gelirlerini de geçtiği de görüldü. 

Buna ek olarak Bollywood filmleri İsrail ile hiçbir diplomatik ilişkisi olmayan Pakistan Bangladeş ve Malezya’da son derece popüler. İsrail Dışişleri bu yolla bu ülkelere de ulaşmayı amaçlıyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün