Libeskind ‘İzmir Musevi Müzesi’ projesi için İzmir’deydi

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libesking, İzmir Yahudi Toplumunun uzun yıllardır Kemeraltında sürdürdüğü Yahudi Müze ve Kültür Merkezi projesi çalışmalarını ziyaret etti.

Silvyo OVADYA Toplum
14 Kasım 2018 Çarşamba

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libesking, İzmir Yahudi Toplumunun uzun yıllardır Kiriaty Vakfının da katkılarıyla Kemeraltında sürdürdüğü, Şalom Sinagogu, Şalom Aşkenazi Sinagogu, Algazi Sinagogu, Bikur Holim Sinagogu, Sinyora Sinagogu ile restorasyon çalışmaları tamamlanmış olan Beit Hillel ve Portekiz Sinagogları ile yıkık halde olan Etz Hayim, Hevra ve Foresteros Sinagogları ve hahamhane binalarından oluşan kompleks Yahudi Müze ve Kültür Merkezi projesi çalışmalarını ve uygulama mekanlarını ziyaret etti.

İzmir ziyareti 8 Kasım Perşembe günü gerçekleşti. Gün boyunca tüm mekanları ziyaret eden Mimar Libeskind ve eşi, Yahudi Mirası Vakfı Genel Başkanı, Jewish Heritage Foundation Londra CEO’su, Kiriaty Vakfı Başkan ve yöneticilerinin katıldığı gezinin sonrasında yeni restore edilmiş olan Portekiz Sinagogunda bir davet ve konuşma düzenlendi.

İzmir Yahudi Toplumu Başkanı Sami Azar söz alarak slaytlar eşliğinde projenin şimdiye kadar yapılan ve yapılacak aşamalarında bahsederek Mimar Libeskind ve Büyükşehir Belediye

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün