Antisemit araba plakası iptal edildi

ABD’de özel plaka yaptıran ve plakasına antisemit ifadeler yazdıran sürücünün plakası iptal edildi.

Dünya
6 Kasım 2018 Salı

New York Eyaletinde Queens’te yaşayan Paul Schmieder, kamyonetine GTKRWN şeklinde yazdırınca yetkililere şikayet edildi. Şikayet üzerine işlem başlatan Trafik İdaresi plakanın iptal edileceğini resmi bir yazı ile sahibine bildirdi.

GTKRWN ırkçı bir söylem ve “Yahudileri gazlayın, bu bir ırk savaşı” manasına geliyor. Kısaltmadaki K harfi İngilizce son derece aşağılayıcı bir terim ve burada Yahudiler için kullanılıyor.    

Daily News’a konuşan Schmieder, Trafik İdaresinin kararını protesto etti. Schmieder “Plakama istediğim her şeyi yazdırmaya hakkım var ne istersem onu yazarım” şeklinde konuştu.  Ancak New York Trafik İdaresi kanunları  özel plakalara ahlak dışı ve aşağılayıcı ifadelerin yazılmasına izin vermiyor. Plaka ilk olarak New York Belediye Meclisi Üyesi Nilly Rozic tarafından fark edildi ve Trafik İdaresi uyarıldı.

Rozic basına yaptığı açıklamada ırkçılığın özellikle devletin kontrolü altındaki bir belgede kesinlikle olmaması gerektiğinin altını çizdi. New York Trafik İdaresi de plaka ile ilgili resmi açıklamasında ırkçılığa sıfır tolerans gösterildiğini belirtti. Kurum, ilgili şikayetin kuruma ulaştıktan  sonra plakanın hemen iptal edildiğini belirtti.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün