ABD’de seçim heyecanı

ABD´de halk oy sandığına gidiyor

Dünya
6 Kasım 2018 Salı

ABD’de ara seçimlerde iktidardaki  Başkan Donald Trump iltica karşıtı ve İran’a karşı yaptırımlar söylemi ile seçmenleri etkilemeye çalışırken, Demokratlar son zamanlarda ABD’de artan ırkçılık ile oy almaya çalışıyor. Kadınlar ve feminizm de Demokrat stratejisini planlayanların  diğer bir silahı. 

İki partinin de amacı Temsilciler Meclisi ve Senato’da üstünlüğü ele geçirmek.  Gazete manşetleri Demokratların 2010’da Temsilciler Meclisinde kaybettiği  çoğunluğu tekrar ele geçirip geçirmeyeceğini soruyor.  Bunun için Demokratlar ara seçimde en az 26 sandalye kazanmak zorunda. Ancak bazı yorumcular mutlak  bir kontrol için Demokratların Temsilciler Meclisinde 35-40 sandalye almaları gerektiğini düşünüyor.   

Bir diğer konu da, son aylarda gelişen ekonomi, ABD’nin değişen Ortadoğu ve İran politikası,  Trump ve Cumhuriyetçiler için önemli bir destek yaratırken, Pittsburgh saldırısı ve eski başkanlara bombalı mektuplar gönderilmesinin yarattığı olumsuz hava. 

Liberal kanattan birçok siyasi seçim konuşmalarında,  son şiddet olaylarını Trump iktidarının aşırı sağcılara toleranslı davranmasına bağladı.  6 Kasım’da ABD genelinde yapılacak ara seçimlerde adaylar,  Temsilciler Meclisinde 435, Senato’da ise  35 sandalye için yarışacak.  Buna ek olarak 39 eyalet ve bölgede de valiler değişebilecek.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün